Podprsenky způsobují povislá prsa, varují francouzští vědci

Podprsenky způsobují povislá prsa, varují francouzští vědci

Výrobcům podprsenek se náramně hodilo tvrzení, že bez tohoto kusu spodního prádla působí gravitace velmi negativně na prsní tkáň, která se vytahuje a vede k poklesu a zploštění ňader. Jenže francouzští vědci v čele s profesorem Rouillonem teď přišli s tím, že je to lež. Podprsenky podle něj naopak způsobují pokles ňader a jejich význam je neprávem nadhodnocován.

Profesor Jean-Denis Rouillon z Université de Franche-Comté v Besançonu se zabýval výzkumem ženského poprsí patnáct let. Dlouhodobá studie prý ale vyvrací to, že by podprsenky měly chránit ženská ňadra před poklesem směrem k pasu. Naopak tím, že na ně gravitace nepůsobí, povisnou dříve.

„Lékařsky, fyziologicky, anatomicky – prsa nezískávají žádnou výhodu, když je jim upřen účinek gravitace. Naopak, s podprsenkou povisnou dříve!“ tvrdí rozhodně profesor Rouillon.

Jedna z jeho pacientek, která se patnáctiletého výzkumu účastnila, prý přestala podprsenku nosit a dva roky žije zcela bez ní. „Má to obrovské výhody, dýchám svobodně, sama mám lepší postoj a netrpím bolestmi zad!“ svěřila osmadvacetiletá Capucine britskému listu The Sun.

Doporučujeme

Články odjinud