Caprese znáte určitě s rajčaty. Zkuste si ho udělat s hroznovým vínem a fíky, k dokonalosti ho dovede lahodná marináda a pár triků na přípravu koření. Celý recept blogerky Koko i s postupem najdete na videu na konci článku.
Podzimní caprese z hroznového vína a fíků
1 ks buratty nebo buvolí mozzarelly
1 fík
12 kuliček červeného bezpeckového hroznového vína
60 ml balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje extra virgin
Lžička hnědého cukru
Vločková sůl
Pár kuliček růžového pepře
½ lžičky fenyklových semen
Lístky čerstvé bazalky
Tomáš Babinec
6. září 2021
Postup
Začneme marinádou, tu si umícháme z balzamikového octa, oleje, hnědého cukru, špetky soli a růžového pepře. Přidejte také drcená semínka fenyklu, která předtím ještě opražte nasucho na pánvi. Hroznové víno a fíky naložte do marinády. Kuličky vína napíchněte na špejli a spolu s fíky opečte na pánvi. Burattu servírujte vcelku společně s připraveným ovocem, přelijte marinádou, posypte drceným růžovým pepřem, vločkovou solí a lístky bazalky. Celý postup včetně toho, jak udělat marinádu a opéct fenyklová semínka, najdete tady na videu: