Podzimní caprese: Zkuste nahradit rajčata hroznovým vínem a fíky

25. 9. 2020
Podzimní caprese: Zkuste nahradit rajčata hroznovým vínem a fíky
Caprese znáte určitě s rajčaty. Zkuste si ho udělat s hroznovým vínem a fíky, k dokonalosti ho dovede lahodná marináda a pár triků na přípravu koření. Celý recept blogerky Koko i s postupem najdete na videu na konci článku.

Podzimní caprese z hroznového vína a fíků

1 ks buratty nebo buvolí mozzarelly
1 fík
12 kuliček červeného bezpeckového hroznového vína
60 ml balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje extra virgin
Lžička hnědého cukru
Vločková sůl
Pár kuliček růžového pepře
½ lžičky fenyklových semen
Lístky čerstvé bazalky

Postup

Začneme marinádou, tu si umícháme z balzamikového octa, oleje, hnědého cukru, špetky soli a růžového pepře. Přidejte také drcená semínka fenyklu, která předtím ještě opražte nasucho na pánvi. Hroznové víno a fíky naložte do marinády. Kuličky vína napíchněte na špejli a spolu s fíky opečte na pánvi. Burattu servírujte vcelku společně s připraveným ovocem, přelijte marinádou, posypte drceným růžovým pepřem, vločkovou solí a lístky bazalky. Celý postup včetně toho, jak udělat marinádu a opéct fenyklová semínka, najdete tady na videu:

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Profesní povinnosti jsou pro vás noční můrou a nevíte, jak je uchopit. Nadřízený na vás vyletí, protože jste nespolehlivé a děláte mnoho chyb. To je na začátek týdne silná rána a hodně…