Podzimní caprese: Zkuste nahradit rajčata hroznovým vínem a fíky

25. 9. 2020
Podzimní caprese: Zkuste nahradit rajčata hroznovým vínem a fíky
Caprese znáte určitě s rajčaty. Zkuste si ho udělat s hroznovým vínem a fíky, k dokonalosti ho dovede lahodná marináda a pár triků na přípravu koření. Celý recept blogerky Koko i s postupem najdete na videu na konci článku.

Podzimní caprese z hroznového vína a fíků

1 ks buratty nebo buvolí mozzarelly
1 fík
12 kuliček červeného bezpeckového hroznového vína
60 ml balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje extra virgin
Lžička hnědého cukru
Vločková sůl
Pár kuliček růžového pepře
½ lžičky fenyklových semen
Lístky čerstvé bazalky

Postup

Začneme marinádou, tu si umícháme z balzamikového octa, oleje, hnědého cukru, špetky soli a růžového pepře. Přidejte také drcená semínka fenyklu, která předtím ještě opražte nasucho na pánvi. Hroznové víno a fíky naložte do marinády. Kuličky vína napíchněte na špejli a spolu s fíky opečte na pánvi. Burattu servírujte vcelku společně s připraveným ovocem, přelijte marinádou, posypte drceným růžovým pepřem, vločkovou solí a lístky bazalky. Celý postup včetně toho, jak udělat marinádu a opéct fenyklová semínka, najdete tady na videu:

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Od nového vztahu si mnohé slibujete, a proto splníte své lásce, co jí na očích uvidíte. Jen si dávejte pozor na to, ať to nepřeženete. Nakonec by vám zbyly oči pro pláč. Románek je čerstvý…

Nejčtenější články

Doporučujeme