Podzimní pikantní nakládačky

18. 9. 2016
Podzimní pikantní nakládačky
Nakládané sezónní chuťovky se vám budou hodit, když přijde návštěva anebo vás přepadne neodbytné chuť na něco sladkokyselého. Dodají také zajímavou chuť masu. Rychle hotové, bleskově spotřebované!

Trojbarevná zelenina

na 500 g zeleniny příprava: 20 minut

500 g okurek, květáku či červené cibule, 250 ml vinného octa, 250 ml vody, 1 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce mořské soli, pepř, 1 lžíce hořčičného semínka (k okurkám), 1 lžíce kmínu (ke květáku), 1 lžíce koriandru (k cibuli)

Zeleninu nakrájejte na menší kusy a přendejte do sklenic. V hrnci svařte ocet s 250 ml vody, cukrem, solí, pepřem a kořením (asi 1 minutu). Horkým lákem přelijte zeleninu,uzavřete sklenice a nechte vychladnout. Dejte na 14 dní do chladu odpočinout a poté do 1 týdne zkonzumujte.

NÁŠ TIP: K cibuli pro změnu přidejte pár květů voňavého hřebíčku, na 500 g bohatě stačí 4 až 5 kusů.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Venuše, vaše vládkyně a ochránkyně zároveň, září ještě stále velkou intenzitou a nešetří láskyplnými bonbonky. Jejím bonusem je i větší citová hloubka. Ze zdánlivé epizody se u mnohých z…

Nejčtenější články

Články odjinud