Podzimní polévky: Jak se zahřát v nevlídném počasí

2. 10. 2017
Podzimní polévky: Jak se zahřát v nevlídném počasí
Jídla se samozřejmě nedělí podle ročních období jako třeba boty, ale některá z nich se prostě na podzim náramně hodí. Posuďte sama.

Hustá zeleninová polévka

4 porce, příprava: 50 minut

3 lžíce másla, 1 cibule, 1 pórek, 4 stroužky česneku, 500 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel, červená řepa…), 1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru, 1 lžíce nasekané celerové nati (nebo celá snítka), 1 lžíce nasekaného kopru (nemusí být)

Na másle orestujte nasekanou cibuli a plátky česneku a nakrájený pórek a zeleninu. Vše zalijte vývarem, přidejte celerovou nať, zakryjte a pomalu vařte, dokud zelenina nezměkne. Nakonec přidejte kopr a polévku podávejte s opečenými toasty.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Počítejte s pomocí důležitého mecenáše. Velmi plodné období nastává právě v těchto dnech, kdy se daří statistickým přehledům, vyhodnocování, konečnému revidování a prezentacím. Merkur se…

Nejčtenější články

Články odjinud