Podzimní polévky: Jak se zahřát v nevlídném počasí

2. 10. 2017
Podzimní polévky: Jak se zahřát v nevlídném počasí
Jídla se samozřejmě nedělí podle ročních období jako třeba boty, ale některá z nich se prostě na podzim náramně hodí. Posuďte sama.

Hustá zeleninová polévka

4 porce, příprava: 50 minut

3 lžíce másla, 1 cibule, 1 pórek, 4 stroužky česneku, 500 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel, červená řepa…), 1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru, 1 lžíce nasekané celerové nati (nebo celá snítka), 1 lžíce nasekaného kopru (nemusí být)

Na másle orestujte nasekanou cibuli a plátky česneku a nakrájený pórek a zeleninu. Vše zalijte vývarem, přidejte celerovou nať, zakryjte a pomalu vařte, dokud zelenina nezměkne. Nakonec přidejte kopr a polévku podávejte s opečenými toasty.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Pokud jste si mysleli, že prožijete víkend podle představ, tak jste trefili do černého. Sice se objevily během týdne nějaké mráčky, ale to už je minulost. S nejbližšími si rozumíte a…

Nejčtenější články

Doporučujeme