Podzimní švestková omáčka k masu. Zkuste nápaditý recept na kleveru

Podzimní švestková omáčka k masu. Zkuste nápaditý recept na kleveru

Švestková sezona ještě neskončila, tak je třeba si tyto chutné plody podzimu ještě trochu užít. Slaná verze švestkové omáčky k masu nesmí chybět. Zkuste recept blogerky Koko, detailní postup najdete na konci článku na videu.

Klevera (švestková omáčka) naslano

Ingredience

10 zralých sladkých švestek
3 bobkové listy
Pár jalovčinek
Hvězdička badyánu (možno vynechat)
½ lžičky soli
Cca 2 lžičky cukru (podle sladkosti švestek)
Nebo případně pár kapek citronové šťávy
50 ml vody nebo sladšího vína (bílé či červené podle použití omáčky) 

Postup

Švestky zbavte stopek, pecek a vložte do hrnce. Přidejte koření, cukr, sůl, vodu nebo víno, přikryjte poklicí a za občasného míchání duste na mírném plameni cca 20 minut. Ochutnejte, dokyselte nebo doslaďte a máte hotovo. Celý postup najdete tady na videu: 

Doporučujeme

Články odjinud