Švestková sezona ještě neskončila, tak je třeba si tyto chutné plody podzimu ještě trochu užít. Slaná verze švestkové omáčky k masu nesmí chybět. Zkuste recept blogerky Koko, detailní postup najdete na konci článku na videu.
Klevera (švestková omáčka) naslano
Ingredience
10 zralých sladkých švestek
3 bobkové listy
Pár jalovčinek
Hvězdička badyánu (možno vynechat)
½ lžičky soli
Cca 2 lžičky cukru (podle sladkosti švestek)
Nebo případně pár kapek citronové šťávy
50 ml vody nebo sladšího vína (bílé či červené podle použití omáčky)
Postup
Švestky zbavte stopek, pecek a vložte do hrnce. Přidejte koření, cukr, sůl, vodu nebo víno, přikryjte poklicí a za občasného míchání duste na mírném plameni cca 20 minut. Ochutnejte, dokyselte nebo doslaďte a máte hotovo. Celý postup najdete tady na videu: