Zdroj: Aldo

Zdroj: Aldo

 Zdroj: CCC
 Zdroj: Baťa
 Zdroj: Baťa
 Zdroj: CCC
7
Fotogalerie

Podzimní trendy, které nestárnou - boty pro každou ženu

Každý rok se na módní scéně objeví výrazná novinka, o které jsme přesvědčeni, že ji musíte mít. Jsou ale trendy, které přetrvají i několik sezón, což platí zejména u bot. Takže jejich zařazení do botníku bude sázkou na jistotu. Představíme vám tři styly obuvi, které rozhodně přežijí nejen tento podzim.

Biker boots

Na podzim rozhodně nešlápnete vedle s lehce nabroušeným stylem tzv. biker boots neboli motorkářských bot. „Biker boots je oblíbený styl, který vyhovuje teenagerům i starším. Ty pravé Biker boots stvořila značka Fiorentini Baker. My jsme chtěli tento trend přiblížit zákazníkům, proto je nabízíme v naší podzimní kolekci,“ říká Vladimír Špelda ze společnosti Aldo.

Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek

Kde se vzaly a jak je nosit?

Trend drsňáckých bot, který se objevuje většinou s výraznými detaily v podobě cvoků, spon nebo zipů, se zapsal do povědomí přehlídkou módního domu Chanel a od té doby je již několikátou sezónu na vrcholu „must-have“ žebříčku. Biker boots se dají kombinovat opravdu se vším. Hodí se k sukni, romantickým šatům i ke skinny džínám. Nechybějí ani v botníku slavných hvězd jako Kate Moss nebo Kate.

Chelsea boots

Klepněte pro větší obrázek

Mezi nadčasovou klasiku se rozhodně řadí i Chelsea boots neboli perka. „Kotníkové boty na nízkém podpatku jdou ruku v ruce se stále více oblíbeným pánským lookem. Baťa letos ve své podzimní kolekci vsadil na lakovanou variantu, která tak oživuje velmi klasickou černou a hnědou,“ říká Lukáš Ohanka.

Klepněte pro větší obrázek

Kde se vzaly a jak je nosit?

Domovem nesmrtelných Chelsea boots je Velká Británie. Ve viktoriánském období, které bylo charakteristické průmyslovým rozvojem, se zrodil trend kotníkových bot. Oblíbená perka nemají šněrování ani zapínání, ale postranní pružnou gumu, díky které je nazutí i vyzutí bot velmi pohodlné. A právě to bylo hlavním důvodem jejich vzniku. Vysoké jezdecké boty na šněrování se rázem staly časovou přítěží a továrna v Chelsea tak udala nevědomky módnímu světu nový impuls.

Klepněte pro větší obrázek

„Perka by měla být součástí každého dámského šatníku, jejich předností je pohodlí a elegance. Nosit se dají ke krátké sukni i šatům a outfitu tak dodají šmrnc. Doma je nenechte ani v případě, že hodláte vyrazit v legínách nebo šortkách,“ radí Lukáš Ohanka. Inspiraci s drobnými úpravami či vtipnými detaily najdete také v kolekcích několika módních návrhářů, jako například Alexander Wang nebo Christopher Kane.

Overknee boots

Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek

V podzimním botníku by se měly objevit i vysoké kozačky neboli overknee boots. Na módní scéně opět nic nového, takže pokud už je máte, směle do nich. Overknee boots můžete pojmout i z praktického hlediska. Kromě toho, že dobře vypadají a neujdou pozornosti vašeho okolí, vám zahřejí nohy až nad kolena. Skvěle vypadají k legínám, ke skinny džínám nebo krátké sukni.

Doporučujeme

Články odjinud