Pohádkové šaty

Pohádkové šaty

Většina podzimních kolekcí se vyznačuje tmavou až temnou atmosférou, ponurou náladou, ovšem i výjimka potvrzuje pravidlo. Jak ostatně ukázala show nadaného návrháře, který představil svou nejnovější haute couture kolekci v luxusní prostředí pařížského hotelu Four Seasons.

Ona je múzou, neustálou inspirací, přeludem přitahující pozornost, nelze na ní přestat myslet. Stejně tajemnou, jakou má tvář, má i duši. Zahalenou rouškou tajemství, kterou nikdy nikdo zcela nepronikne, ať se snaží sebevíc. Přesně taková žena inspirovala libanonského módního návrháře Georgese Hobeiku, na ní myslel, když navrhoval svou podzimní haute couture kolekci. Tato linie nese také pohádkové prvky, modely jako by stvořené v lehce bláznivém světě Alenky v říši divů.

Na rozdíl od ostatních designérů, kteří v Paříži uvedly své haute couture kolekce na sezónu podzim-zima 2009/2010, Hobeika nešel cestou jednoduché až ponuré atmosféry, ale dal svým dílům notnou dávku barev, aniž by ubral na decentní eleganci a populární barevné paletě na studenější část roku. Stejně jako imaginární svět spisovatele Lewise Carolla, tak i ten Hobeikův překypuje fantazií, nečekanými detaily a hýří nápady. Jednoduchost zde rozhodně nečekejte, i ten nejstřízlivější kostým na slavnostní večeři nešetří originalistou, nenápadnost tu své místo nenašla.

Kolekce „Optical“ přitahuje pozornost nejen všech vyznavaček kreativních módních trendů, ale také milovníků ženské elegance, které zde září v plné míře. Světlo zachycující velejemné látky ve veselých barvách kontrastují v oblíbenou dvojicí černá a bílé, kolekce tak nabízí modely pro konzervativně smýšlející dámy i pro odvážné ženy, které si rády hrají a milují pozornost, kterou na sebe v jasně zářivých šatech dokáží strhnout.

Nejen barvy však lákají pohledy, ale především vlastní silueta těla, kterou jednotlivé kreace zdůrazňují a nechávají vyniknout smyslným křivkám ženského těla. Pozornost k širokým bokům přitahují bohatě nabírané sukně, „vosí“ pas ještě více zužují korzetové pásy a pásky. Neodmyslitelnými doplňkem vedle výrazných pásků byly na přehlídce rukavice různých délek i barev.

Koktejlové šaty

Večerní toalety a svatební róba

foto: archiv Georges Hobeika

Doporučujeme

Články odjinud