Pohlreich: Za poctivé peníze chci poctivé jídlo!

23. 5. 2012
Pohlreich: Za poctivé peníze chci poctivé jídlo!
Kuchař Zdeněk Pohlreich (55) se svými asistenty dvě hodiny vytvářel na pražském náměstí Republiky grilované speciality. Grilovalo se kuřecí, krkovička, ale třeba i ananas. Všichni hladovci se olizovali až za ušima.

"Tak to má být. Dobré jídlo přináší i dobrou náladu. Náhražky a všelijaké nekvalitní ingredience veškerý požitek zkazí," řekl Pohlreich Korzu. A jak se pozvolna dostával do ráže, neodpustil si poznámku na některé, podle něj rádoby, kuchaře.

"Jsem zastáncem toho, že za poctivé peníze musím dostat i poctivé jídlo. Ne každý to, bohužel, tak chápe. Když mi něco nechutná, rozhodně si to nenechám pro sebe a ozvu se. Někdy možná i trochu hlasitěji, ale prostě se nedám," ulevil si Pohlreich, hvězda primáckého televizního vaření.

Valná většina mistrů cechu kuchařského jsou muži. Čím si to vysvětlit? Dokáží více experimentovat a jsou odvážnější při přípravě jídel? "Podle mne tohle někde zakořeněné ´moudro´ vůbec neplatí. Ženy prostě mají méně času.

Přilítnou z práce, mají na starosti děti a ještě do toho musí ukuchtit pro taťku. Hlavně, aby to bylo brzy. A v tom kalupu nemají čas vyvářet speciality a vymýšlet. To není o tom, že by neměly v kuchyni fantazii, ale jednoduše nemají čas," vysvětlil Zdeněk Pohlreich.

ČTĚTE TAKÉ:
Liz Taylor měla dceru s tesařem, dala ji rodině v Irsku

ČTĚTE TAKÉ:
Slovenští fanoušci zuří: Habera a Team z nás dělají hlupáky!

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Vaše špatná nálada se projeví úměrně napětí, které bude kolem vás stoupat. Pohyb planet vyvolá totiž nepříjemnosti, se kterými se budete muset potýkat po celý týden. Hlavně nevěřte nikomu,…

Nejčtenější články