Kuchař Zdeněk Pohlreich (55) se svými asistenty dvě hodiny vytvářel na pražském náměstí Republiky grilované speciality. Grilovalo se kuřecí, krkovička, ale třeba i ananas. Všichni hladovci se olizovali až za ušima.
"Tak to má být. Dobré jídlo přináší i dobrou náladu. Náhražky a všelijaké nekvalitní ingredience veškerý požitek zkazí," řekl Pohlreich Korzu. A jak se pozvolna dostával do ráže, neodpustil si poznámku na některé, podle něj rádoby, kuchaře.
"Jsem zastáncem toho, že za poctivé peníze musím dostat i poctivé jídlo. Ne každý to, bohužel, tak chápe. Když mi něco nechutná, rozhodně si to nenechám pro sebe a ozvu se. Někdy možná i trochu hlasitěji, ale prostě se nedám," ulevil si Pohlreich, hvězda primáckého televizního vaření.
Valná většina mistrů cechu kuchařského jsou muži. Čím si to vysvětlit? Dokáží více experimentovat a jsou odvážnější při přípravě jídel? "Podle mne tohle někde zakořeněné ´moudro´ vůbec neplatí. Ženy prostě mají méně času.
Přilítnou z práce, mají na starosti děti a ještě do toho musí ukuchtit pro taťku. Hlavně, aby to bylo brzy. A v tom kalupu nemají čas vyvářet speciality a vymýšlet. To není o tom, že by neměly v kuchyni fantazii, ale jednoduše nemají čas," vysvětlil Zdeněk Pohlreich.
ČTĚTE TAKÉ:
Liz Taylor měla dceru s tesařem, dala ji rodině v Irsku
ČTĚTE TAKÉ:
Slovenští fanoušci zuří: Habera a Team z nás dělají hlupáky!