Pokud partner začne nečekaně hubnout a dbát na sebe, čekejte rozchod

Pokud partner začne nečekaně hubnout a dbát na sebe, čekejte rozchod

Pokud jste v trvalém vztahu a váš partner či partnerka začnou být nečekaně a téměř bezdůvodně posedlí posilovnou, dietami a svým vzhledem, čekejte rozchod. Profesor psychologie Thomas Klein z Heidelbergu ve svých výzkumech prokázal, že vztah ke své postavě může být silným indikátorem štěstí ve vtahu.

Čím jsou lidé spokojenější s tím, jak vypadají, tím jsou si vztahem jistější, jsou v něm spokojenější a mají minimální chuť z něj odcházet. Jenže to může mít negativní vliv právě na kvalitu vztahu. Pokud na sebe partneři nedbají, většinou přestanou brzy svůj protějšek přitahovat. A to může vést k touze po novém partnerovi. A v tu chvíli se partner toužící po nové lásce začne zaměřovat na sebe, hubne, posiluje a celkově mění svou image.

„Když se poohlíží lidé po novém partnerovi, snaží se být maximálně štíhlí a atraktivní. Lidé ve vztazích necítí potřebu být dokonalí, nejsou pod tlakem a většinou přiberou, protože si váhu tolik nehlídají. Ve šťastném vztahu lidé mají tendenci ztloustnout. S minimální mírou konkurence je rozdíl ve hmotnosti partnerů malý,“ tvrdí profesor Thomas Klein z Universität Heidelberg.

Tato krize ale může prospět oběma partnerům. Pokud touhu po jiném člověku a případnou nevěru dvojice přežije, většinou se pak oba přestanou přejídat a začnou na sebe dbát. Z výzkumu také vyplývá, že zadaní lidé váží v průměru o několik kilogramů více než ti, kteří hledají nového partnera.


Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz


Nechcete hubnout sami? Navštivte náš FITweb.cz!

Doporučujeme

Články odjinud