Komentáře k článku zpět na článek

helza 6. 4. 2019 | 12:53

@banany: Má podstatně jinou konzistenci, než krupicová kaše. Pokud bych ji k ní měla přirovnat, pak spíš ke Kurmonině = nasucho pražíš krupici se solí téměř do hněda, pak zaleješ mlékem a přidáš máslo (rychlá příloha k dušeným masům). Polenta je trochu jemější dá méně práce a je chutnější.

helza 6. 4. 2019 | 12:46

@Elynor: My máme polentu moc rádi a vždycky ji máme v zásobě. Zavářím ji do mléka, někdy solím Podravkou, nakonec vždy dám kousek másla. Musí se ale hlídat hustota - po odstavení rychle houstne. Výborná je pohanková (pokud miluješ pohanku) i kukuřičná. A je mnohem chutnější, než obyčejná bramborová kaše - k řízkům, k rybě, když není chuť na knedlík, tak i ke guláši i k svíčkové. A Ke všem masům pečeným na víně a zelenině - to ji pak ale solím jen solí. Navíc je okamžitě hotová. Sledké nejíme, takže ani sladké kaše.

banany 6. 4. 2019 | 11:36

Také jsem jí ze zvědavosti zkusila a jednoznačně na mně udělala dojem hrubší krupicové kaše, takže nikdy více!

Elynor 6. 4. 2019 | 10:59

No nevím. Asi jsem rozežraná nebo tak něco, ale kaše - všechny a z čehokoli - považuju za takové jídlo z nouze, buď že nic jiného nemám a nechci zhynout hladem, nebo nemám zuby a nic než kaši nedokážu pojíst. Kromě toho jakákoli kaše příšerně upatlá veškeré použité nádobí a kdo to má mejt. Tudíž ani polenta mě neoslovuje. Že to nebude mít žádnou chuť, to je celkem jasné už z popisu. Ale kdybych to potkala jako přílohu někde v restauraci, tak jo, to bych i zkusila.

Jitka 6. 4. 2019 | 06:34

Polenta se jí pouze na severu itálie. Zkuste ji dát někomu z jihu a pozene vás )
Jinak na severu itálie ji jedí fakt hodně i třeba s gulášem ,nebo s buřty a cibulí (což má hodně daleko k našemu utopenci) . Jinak mně Polenta moc nejede.

Přečtěte si také

Horoskopy

Už delší dobu prahnete po lepší pracovní pozici a samozřejmě také po zvýšení platu, ale zatím se vám to…

Nejčtenější články

Doporučujeme