Polévka je grunt: Využijte letní dary přírody

23. 8. 2016
Polévka je grunt: Využijte letní dary přírody
Když nevíte co by, dejte si hutnou polévku z chalupářských zásob. Ať už k obědu, nebo k večeři, zasytí vás!

Květáková polévka v chlebu

4 menší kulaté chleby, příprava: 30 minut

2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 litr kuřecího vývaru, 1 květák, 1 pórek, 2 větší brambory typu B, sůl a pepř, 1 lžička kmínu, 4 vejce, 200 ml smetany 33%, 1 hrst zelené petrželky

Ve vysokém hrnci usmažte z másla a mouky světlou jíšku, zalijte ji vývarem, přidejte na růžičky rozebraný květák, nakrájený pórek a brambory. Dochuťte solí, pepřem a kmínem. Vařte do změknutí, nechte trochu vychladnout, rozmixujte a všlehejte vejce. Krátce povařte. Na závěr přidejte smetanu a nasekanou petrželku. Podávejte ve vydlabaném chlebu.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Sice ještě nejsou prázdniny, ale vy už plánujete letní dovolenou. Zpozorněte u jejího výběru, můžete naletět nevhodné nabídce. Jak se říká, dvakrát měř a jednou řež. Pokud vyberete zájezd…

Nejčtenější články

Doporučujeme