Polévka z červené čočky s česnekem nasytí i zahřeje. Zkuste rychlý recept

Luštěniny jsou velmi zdravé, ale řadě z nás je zošklivila školní jídelna. Tato polévka ale pověst čočky určitě napraví. Zkuste rychlý, jednoduchý recept pana Cuketky, celý postup najdete i na videu v úvodu článku.

Velká dobrota! Jednoduchá a i zákeřně zdravá. Nebojte se tuto polévku obměňovat. Snese toho opravdu hodně a vždycky je strašně dobrá. Ideální prostředek pro zpracování jakékoliv zeleniny!

Ingredience

1,2 l vývaru (nebo vody)
125 g červené čočky (loupané a půlené)
1 plechovka sterilovaných sekaných rajčat
100 g cibule
100 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
bobkový list
nové koření
sůl a pepř

Postup

V hrnci rozehřejte olej. Přidejte cibuli a osolte. Na mírnějším plameni nechte pomalu zesklovatět. Přidejte nadrobno nakrájenou mrkev, celer a česnek. Dále společně restujte (ale ne dozlatova). Přidejte rajčata, čočku, bylinky a koření. Zalijte vývarem a přiveďte k mírnému varu. Povařte do změknutí alespoň 30 minut. Vyjměte koření a bylinky. S pomocí tyčového mixéru pak část polévky krátce rozmixujte pro zahuštění. Podívejte se i na video v úvodu článku. 

Doporučujeme

Články odjinud