Polibky, snídaně, úsměvy: 6 důkazů, že vám to vydrží navždy

Polibky, snídaně, úsměvy: 6 důkazů, že vám to vydrží navždy

V zemi s tak vysokou rozvodovostí, jako je Česká republika, se dost těžko věří na lásku na celý život. Pravda ale je, že některým šťastlivcům to vyjít může. Stačí jít štěstíčku alespoň trochu naproti.

Mazlíte se

Nezáleží na tom, kolik let jste spolu, ale pokud vám stále dělají radost vzájemné doteky a dokážete se spolu jen tak pomazlit, pohladit a políbit bez důvodu, jste na dobré cestě. Pět minut denně stačí, abyste beze slov ujistili jeden druhého, že je vám jeho fyzická přítomnost příjemná.

Pokračování 2 / 6

Snídáte spolu

Najít si v nabitém pracovním týdnu, kdy nevíte, kde vám hlava stojí, a do toho se musíte starat o děti, klidnou chvilku, je téměř nereálné. Pokud se vám to nedaří, dopřejte si ji alespoň o víkendu. Posnídejte spolu v posteli, jednou připravte snídani vy, podruhé on. Nečtěte ani se nekoukejte na televizi, ale povídejte si spolu. Ráno nepoznamenané stresem a starostmi celého dne ve vás probudí skvělou náladu.

Pokračování 3 / 6

Polibek na rozloučenou

Možná vám to připadá jako maličkost, ale přiznejte si to – alespoň letmý polibek na rozloučenou či přivítanou vás od něj vždy potěší. Nemusíte se líbat přímo na rty, stačí na tvář či do vlasů. Když si tímto způsobem dáte najevo svoji náklonnost hned po ránu, uvidíte, že budete mít mnohem šťastnější den. Tyto drobné fyzické kontakty jsou mnohdy pro vztah velmi důležité.

Pokračování 4 / 6

Vzájemná pomoc

Starost o domácnost už dávno není povinnost pouze ženy. Je běžné, že do domácích prací se zapojují i muži a pomáhají jak s dětmi, tak s úklidem nebo vařením. Jestli doma máte takto vzorného pomocníka, jste šťastná žena. Podle průzkumů navíc sdílení rutinních domácích povinností činí páry šťastnějšími.

Pokračování 5 / 6

Usmívejte se

Usmějete se na sebe, i když vám třeba zrovna úplně není do smíchu? Výborně! Znamená to, že ve vás váš partner vyvolává pocity štěstí a při pohledu na něj vaše mysl automaticky přejde do úsměvu. Nemusí to být o tom, dokázat druhého rozesmát vtipy a slovy, stačí ho úsměvem takzvaně pohladit.

Pokračování 6 / 6

Odložte telefony

Dnešní společnost často poukazuje na to, jak moc žijeme v zajetí mobilních telefonů a sociálních sítí, že zapomínáme hovořit s tím druhým z očí do očí. Odložte každý den alespoň na chvíli telefony, tablety, notebooky a vypněte televizi. Povídejte si o všem, co vás napadne. Na sociálních sítích jistě není nic, co by dvacet minut nepočkalo.

Doporučujeme

Články odjinud