Pološero odhalí závažná témata. Mohou se týkat i Vás!

Pološero odhalí závažná témata. Mohou se týkat i Vás!

ČT nabídne v podzimním vysílacím schématu divákům programového okruhu ČT 1 projekt „Pološero“. Jde o velkou publicistiku, která má ale ambice zpracovat téma dokumentárním pojetím.

Seriál se skládá z řady 20 dílů a záměrem tvůrců je na příbězích lidí poodhalit témata, která jsou závažná a pro řadu lidí v jakémsi pološeru. Tedy že se jich to netýká a týkat nemůže. Naše příběhy ale odhalují, že i hlavní protagonisté měli kdysi podobný pocit, že jim se to stát nemůže.

Snahou tvůrců je hlubší sonda do problémů, které dlouhodobě trápí naši společnost. Pořad se zaměří na zajímavá, léta diskutovaná, ale nevyřešená témata. Devizou pořadu je moderní a dnes celosvětově žádaný trend u tohoto typu reportáží a dokumentů, tedy snaha o podání tématu na základě natočených situací a příběhů lidí, kteří k dané věci mají co říci a stali se „oběťmi“ dané problematiky.V cyklu Pološero diváci uvidí práci zkušených režisérů i reportérů.

První díl uvede ČT 1 v úterý na 6.9.2011 ve 22,15 hod . Pořad s názvem Šikana, režisérky Aleny Derzsiové, nám poodhalí příběhy lidí, kteří ji sami na vlastní kůži zažili. Malé české peklo, v němž se roztomilí andílci mění na kruté ďábly terorizující okolí. Lze se z toho dostat vlastním úsilím? To, co často nechceme vidět, uvidíte v Pološeru.

ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!

Doporučujeme

Články odjinud