Pomazánka z ricotty vás nadchne! Vyzkoušejte 5 vynikajících receptů

Pomazánka z ricotty vás nadchne! Vyzkoušejte 5 vynikajících receptů

Pomazánky všeho druhu jsou oblíbenou součástí snídaní, svačinek, večeří i pohoštění pro návštěvy, proto receptů na ně není nikdy dost. Pokud chcete svoji pomazánku dovést k dokonalosti, pomůže vám ricotta! Pomazánce dodá plnou chuť a příjemně ji zjemní.

Ricottová pomazánka se sušenými rajčaty

Suroviny:

  • 250 g ricotty
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 ks sušených rajčat
  • 1 lžička sušeného česneku 
  • hrst bylinek (petrželka, kopr, pažitka)
  • sůl, pepř

Postup:

Ricottu dejte do misky, přidejte olej a zamíchejte. Sušená rajčata a bylinky nasekejte nožem najemno a přidejte k ricottě spolu s česnekem, solí a pepřem. Zamíchejte a podávejte s čerstvým chlebem a zeleninou.

Jaká pomazánka je nejlepší na chlebíčky? Česneková! Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 5

Tuňáková pomazánka s ricottou

Suroviny:

  • 2 konzervy tuňáka v oleji
  • 200 g ricotty
  • jarní cibulka
  • 1–2 lžičky dijonské hořčice
  • šťáva a kůra z půlky citronu
  • lžička kvalitního pikantního kečupu
  • sůl
  • pepř

Postup:

Tuňáka slijeme a promícháme s hořčicí, kečupem a ricottou. Přidáme nakrájenou cibulku, kůru a šťávu z citronu. Dochutíme solí a pepřem.

Kdo chce pomazánku jemnější, projede ji ponorným mixérem. Pomazánku necháme vychladit a podáváme s pečivem nebo namazanou na jednohubky.

Pokračování 3 / 5

Ricottová pomazánka s jarní cibulkou

Suroviny:

  • 1 kelímek ricotty
  • 1 lžíce nastrouhaného parmazánu
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1–2 plátky salámu chorizo 
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup

Ricottu v misce smícháme s chorizem nakrájeným na drobné kostičky, přidáme jarní cibulku nakrájenou na půlkolečka a spolu s parmazánem spojíme vše dohromady, osolíme, opepříme a promícháme. Pomazánku z ricotty a jarní cibulky mažeme na toasty z celozrnného pečiva, posypeme sladkou mletou paprikou, ozdobíme a můžeme podávat.

Pokračování 4 / 5

Vajíčková pomazánka z ricotty

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 200 g ricotty
  • 1 menší cibule
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl, pepř

Postup:

Nejprve uvaříme vejce a necháme je vychladnout. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s ricottou, hořčicí, bílým jogurtem, osolíme, opepříme a přidáme nakrájená vejce. Vše promícháme. Necháme odležet nejlépe přes noc, aby se propojily všechny chutě.

Pokračování 5 / 5

Pomazánka z ricotty se šunkou

Suroviny:

  • 100 g kvalitní šunky typu prosciutto cotto
  • 100 g ricotty
  • 50 g mascarpone
  • 5–6 lístků čerstvé bazalky 
  • 1 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 lžíce nastrouhaného parmazánu

Postup:

Lístky bazalky omyjeme a osušíme. Šunku natrháme či rozkrájíme na malé kousky. Všechny ingredience dáme do mixéru a umixujeme. Můžeme případně dosolit, ale šunka i parmazán již sůl obsahují, chuť pěkně doplní také bazalka. Podáváme s čerstvým pečivem.

Doporučujeme

Články odjinud