Rychlé pomazánky: Netradiční česneková, sýrová s paprikou i s pivem | Foto: iStock

Foto: iStock

Rychlé pomazánky: Netradiční česneková, sýrová s paprikou i s pivem

Je to rychlá snídaně i svačinka, pomazánky jsou však skvělou volbou i v případě nečekaných návštěv. Hotové jsou raz dva a můžete s nimi doslova kouzlit.

Česneková pomazánka s ricottou

POTŘEBUJETE (na 4 porce):
250 g ricotty
100 g Lučiny
4 lžíce smetany
3 stroužky česneku
1 lžíci nasekané pažitky
1 lžičku nasekané petrželky
1 lžičku nastrouhané citronové kůry
sůl, pepř
špetku mletého římského kmínu

POSTUP: V misce prošlehejte ricottu s Lučinou a smetanou. Pak přidejte prolisované stroužky česneku, bylinky, sůl, pepř, citronovou kůru a kmín. Pomazánku důkladně promíchejte a pak ji nechte chvilku v chladu. Podávejte s pečivem nebo se slanými krekry.

Tip na video: Vajíčková pomazánka, která vám zabere 10 minut

Jemná pomazánka s paprikou 

POTŘEBUJETE (na 4 porce):
200 g jogurtové majonézy
150 g najemno nastrouhané goudy
kousek červené papriky
kousek žluté papriky
1 malou cibuli
sůl, pepř
trochu nasekané petrželky 

POSTUP: Majonézu promíchejte s nastrouhaným sýrem. Přidejte najemno nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájenou papriku, petrželku, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a nechte uležet do druhého dne. Pomazánku podávejte s opečeným chlebem nebo toasty. 

Pomazánka obatzda z camembertu 

POTŘEBUJETE (na 4 porce):
250 g vyzrálého camembertu
50 g změklého másla
1 cibuli
1 lžičku mleté sladké papriky
špetku drceného kmínu
sůl, pepř
3 lžíce kvasnicového piva
preclíky nebo chléb k podávání 

POSTUP: Sýr rozmačkejte v misce vidličkou a pak ho promíchejte s máslem. Když je směs spojená, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, osolte, ochuťte kořením a přilijte tolik piva, aby vznikla konzistence pomazánky. Obatzda se tradičně podává s preclíky, ale skvěle bude chutnat i na chlebu nebo toastech.

Doporučujeme

Články odjinud