Pomozte mi opustit mého muže

Pomozte mi opustit mého muže

Čtyřicetiletá Američanka Penny už nemohla vydržet týrání svého necitelného manžela a rozhodla se rozvést. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, kdyby si peníze na proces nehodlala pořídit pomocí internetu. Pro financování rozvodu si dokonce nechala zřídit webovou stránku, na které žádá veřejnost o finanční příspěvky.

Pro krajní a značně neobvyklý krok se uchýlila ve velmi tíživé finanční situaci. Jak sama říká, od manžela nedostala nikdy žádný dárek ani finanční podporu. Po vysvobozujícím a toužebně očekávaném rozvodu se chce uchýlit do azylového domu pro svobodné a rozvedené ženy.

„Minulých devět let bylo vlastně manželstvím v odloučení. Nedostávala jsem od manžela cit, ani peníze,“ shrnuje příčiny svého kroku Penny. „Byla jsem značně neobezřetná. Viděla jsem skvělého chlapa a padla mu kolem krku. Jenže i když opravdu skvělý je, není pro mě ten pravý. To vím až dnes, kdy si uvědomuju, že jsme se nikdy nepodívali jeden druhému zpříma do očí. Pořád jsme se o něčem přeli. Po dlouhých letech neustálé diskuse jsme spráskli ruce, unaveni si sedli na postel a do prázdna se ozvalo, rozvedeme se.“ Penny svou internetovou prezentaci nazvala helpmeleavemyhusband.com (pomozte mi opustit mého muže) a díky internetu se jí podařilo získat už dvě stě padesát liber.

Inspiraci nalezla na podobné stránce, kde jedna dívka žádala o zasílání peněz pro vyrovnání záporného zůstatku na své kartě. Kupodivu i pro tento projekt se údajně našli dobrovolní dárci, kteří ochotně hradily následky dívčiny rozmařilosti. Penny si tak řekla, že pokud jsou lidé ochotni platit záporné zůstatky na účtech neznámých lidí, pomohou jí i k vysněnému rozvodu.

O rozvod si zažádala čtyřicetiletá matka dvou malých dětí už dávno. Neměla však dostatečné prostředky, aby si zaplatila právníka. Zároveň se netají tím, že část peněz bude použito do začátku na zaopatření obou dcer a nezbytného živobytí v azylovém domě.

Je také možné, že jde o tzv. hoax, tedy takový nejapný vtípek, možnost, jak si přivydělat, přičemž stránky mohl vytvořit kdokoli. Na uvedené fotografii je ale opravdu Penny.

zdroj: Plus foto: helpmeleavemyhusband.com

Doporučujeme

Články odjinud