Pomsta, manipulace, ego: Znáte také nejhorší důvody k sexu?

Pomsta, manipulace, ego: Znáte také nejhorší důvody k sexu?

Sex je často využíván i k jiným účelům než jen k potěšení a k prohloubení vztahu. Lidé se pomocí sexu dokážou mstít, manipulovat s druhými i zvyšovat si ego. Rozmyslete si proto vždy raději dvakrát, zda vám to za to stojí!

Pomsta

Sex z pomsty k ničemu dobrému nevede. Ublížil vám a vy mu to teď vrátíte tím, že se vyspíte s někým jiným? Věřte, že jestli doufáte, že se pak budete cítit lépe, není tomu tak. Sex si dost pravděpodobně moc neužijete a druhý den budete bojovat s morální kocovinou a výčitkami. Navíc, pokud se něco dělá se zlým úmyslem, nemůže to dopadnout dobře.

Pokračování 2 / 5

Abyste se zavděčila

Jestli jste svolná k sexu jen proto, aby se uspokojil váš partner a vy jste si ho tak udržela, a přitom na něj sama nemáte chuť, je to nesmysl. Stejně tak jako ze stejného důvodu provozovat praktiky, které vám nejsou příjemné, jen aby byl doma klid. Sex má být prožitek pro oba zúčastněné a tak byste k němu také měla přistupovat.

Pokračování 3 / 5

Pro domácí klid

Jestli máte nějaké dlouhodobé problémy a něco vás trápí, neskrývejte to před partnerem. Je pochopitelné, že ho nechcete zatěžovat, ale pokud to má vést k tomu, že budete v posteli předstírat, jak je všechno v pohodě a jak si milostné hrátky užíváte, a přitom budete duchem nepřítomná, nebude to výhra pro nikoho. Pro vás se navíc tímto způsobem sex stane povinností stejně jako domácí práce a do budoucna si můžete zadělat na psychický blok.

Pokračování 4 / 5

Pro zvýšení ega

Den „blbec“, takový jistě znáte. Občas se prostě sype všechno, co se sypat může, a pravidlem bývá, že to přijde v jeden den. Ráno politá sukně, průšvih v práci, hádka s kolegou, nezájem kamarádky, špatné počasí, které vám zničí účes, a doma účet za telefon, ze kterého se vám protočí panenky? Sklenka vína ano, sex na zvýšení sebevědomí ne. Raději si ty sklenky dejte dvě a jděte spát, než abyste vlezla do postele s prvním chlapem, který se namane, jen proto, abyste se cítila alespoň žádoucí. Ráno budete tak akorát litovat.

Pokračování 5 / 5

Manipulace

Použijete vždy, když po něčem toužíte a partner se cuká, sex jako nástroj, jak dosáhnout svého? To není dobrá cesta. Měla byste se zamyslet nad tím, jestli náhodou nemáte velký komunikační problém, a případně na něm začít pracovat. Pokud budete partnera sexem uplácet, stane se z něj platidlo a z vás… Ani nechceme říkat co.

Doporučujeme

Články odjinud