Pořádek musí být i v počítači

Pořádek musí být i v počítači

Kde je nepořádek, tam se šíří nepříjemná havěť. Platí to jak pro domácnost, tak pro váš počítač, kde mohou řádit viry a další škodlivé kódy.

Proč byste se vlastně měla mít před viry na pozoru? Přečtěte si, jakou paseku Vám mohou nadělat jak ve Vašem počítači, tak v tabletu případně v chytrém telefonu.

Zatímco v minulosti hackeři vytvářeli viry často jen z frajeřiny a pro zábavu, drtivá většina současných internetových zločinců to dělá jen a jen pro peníze, což zároveň znamená, že udělají cokoli, aby se k zisku dostali. Váš počítač se snaží využít k získávání citlivých dat, rozesílání spamu nebo krádežím online identity. Kromě toho viry a podobná havěť, souhrnně nazývaná jako malware, zpomaluje fungování počítače, čímž vám výrazně znepříjemní práci.

Říkáte si, že jste v bezpečí, protože nechodíte na žádné „podezřelé“ stránky? Bohužel na virus můžete natrefit i při běžném surfování, při stahování nevinných her do telefonu nebo při použití cizí fleshky. Každý den vzniká 250 tisíc zcela nových hrozeb, proto je lepší nákaze předcházet a používat kvalitní antivirový program s pravidelně aktualizovanou virovou databází na všech zařízeních. Například zbrusu nová verze produktu ESET Smart Security od společnosti ESET Vás bezpečně ochrání před všemi typy havěti. Navíc si můžete pomocí funkce „Rodičovská kontrola“ nastavit, na které stránky může chodit Vaše dítě a tím zajistit, že uvidí jen bezpečný obsah. Další funkcí, kterou jistě oceníte, je ochrana na sociálních sítích, jako je Facebook či Twitter. V neposlední řadě je užitečná funkce Anti-Theft a to v případě, že Vám někdo telefon nebo počítač odcizí. Můžete si na dálku zablokovat data, případně nálezci zaslat zprávu.

Do konce října 2013 navíc můžete využít výhodnou nabídku 3 roky za cenu 2 . V rámci této akce nabízí ESET svým novým zákazníkům všechny produkty na 3 roky za cenu 2 let. Výjimkou je pouze produkt ESET Family Security Pack, který se prodává pouze s platností na 1 rok.

Více informací naleznete na www.eset.cz/3za2.

Doporučujeme

Články odjinud