Poradna podprsenek - vliv podprsenek na zdraví (odpovědi na Vaše dotazy)

Poradna podprsenek - vliv podprsenek na zdraví (odpovědi na Vaše dotazy)

Nevíte si rady s výběrem vhodné podprsenky? Zajímá vás, jak změřit svou správnou velikost? Nevíte, jak má vypadat péče o prádlo? Na tyto i mnoho dalších otázek ohledně podprsenek vám odpoví odbornice Hana Nekolová z Poradny správných velikostí podprsenek v Bílé Labuti.

Jméno nebo přezdívka: Dana

Otázka: Je možné, aby škrtící podprsenka způsobila zdravotní problémy? Slyšela jsem, že podprsenka musí dobře sedět hlavně ze zdravotních důvodů, když dobře nesedí, tak škodí. Děkuji.

Odpověď: Dobrý den paní Dano, možná byste nevěřila, co vše si můžete způsobit špatně padnoucí podprsenkou, např.:

Bolí Vám v zádech? Nepadnoucí podprsenka nemůže správně rozložit váhu prsou, což působí bolesti v oblasti krční a hrudní páteře. Pokud není zajištění opora dobře padnoucím obvodem a hloubkou košíčků, dojde k přetížení šíjových svalů a může nastat i blokáda krční páteře.

Bolí Vás žaludek? Příliš úzký obvod může mít nedobrý vliv na vaše zažívání. Máte kožní potíže? Ženy, které mají velká ňadra, mají nadváhu či nosí příliš úzký obvod podprsenky, trpí častými kožními potížemi. Vznikají jim opruzeniny pod prsy, které velmi svědí a dokáží hodně znepříjemnit život.

Máte brnění rukou? Špatně nastavená ramínka, která se zařezávají do ramen, brání volnému toku krve do rukou. Ruce a konečky prstů se stávají méně citlivými a brní.

Máte problémy s otáčením hlavy? Zařezávající se ramínka mohou přimáčknout a tím ovlivnit činnost nejen svalů, ale i nervů.

Máte problémy s dýcháním, bolestí hlavy a závratěmi? Špatně zvolená velikost podprsenky nemá sílu vzdorovat gravitaci a táhne prsa dolů. Následkem toho hrudník tlačí na vnitřní orgány, na bránici a na plíce.


Jméno nebo přezdívka: Samanta F.

Otázka: Dobrý den, chtěla by jsem se zeptat jakou velikost podprsenky by jsem měla mít, když pod prsy mám 64cm a přes prsa 74 - 75cm? Mám skoliózu páteře a tím mám trochu propadlou hruď. Následkem mám pravé prsa daleko od sebe a jedno prso (pravé) o dost menší. Nemohu najít správnou podprsenku, aby mi pořád jeden košíček neodstával. Poradila by jste mi jakou velikost a jaký typ podprsenky? Děkuji

Odpověď: Dobrý den slečno Samanto, sama píšete, že vybrat vhodnou podprsenku nemáte jednoduché z několika zdravotních důvodů. Podle Vašeho měření by to vypadalo na podprsenku 65A, ale asi Vám nebude sedět úplně přesně. Je to na návštěvu poradny a potom vybrat tu, která bude vypadat nelépe, a ve které se budete nejlépe cítit.


Jméno nebo přezdívka: Eliška

Otázka: Kolegyně říká, že nosí pouze „zdravotní podprsenku“, znamená to, že je zdravá pro nošení všech žen nebo má kolegyně zdravotní problémy a nosí ji z tohoto důvodu?

Odpověď: Dobrý den paní Eliško, nevím, co Vaše kolegyně tím přesně myslí. Obecně se „zdravotní podprsenka“ nosí po ablaci prsu. Má silikové vycpávky a říká se jí „epiteza“.

Zeptejte se také prostřednictvím následujícího formuláře!

Doporučujeme

Články odjinud