Poradna podprsenek – Stydíte se za ochablá prsa? Řešte to! (odpovědi na vaše dotazy)

Poradna podprsenek – Stydíte se za ochablá prsa? Řešte to! (odpovědi na vaše dotazy)

Nevíte si rady s výběrem vhodné podprsenky? Zajímá vás, jak změřit svou správnou velikost? Nevíte, jak má vypadat péče o prádlo? Na tyto i mnoho dalších otázek ohledně podprsenek vám odpoví odbornice Hana Nekolová z Poradny správných velikostí podprsenek v Bílé Labuti.

Jméno nebo přezdívka: Šárka

Otázka: Mám dvě děti, které jsem kojila. Na mateřské jsem byla pěkná baculka, ale potom se mi podařilo zhubnout a tak bych byla se svojí postavou docela spokojená, kdybych neměla visací ochablá prsa jako stará žena. Stydím se svléknout a ukázat je manželovi a ni pod svetříkem v podprsence to moc dobře nevypadá. Do plastické operace se mi však nechce.

Odpověď: Dobrý den paní Šárko, ňadra symbolizují ženství. Jsou důležitá pro mateřství, ale mateřství jim bohužel hodně uškodí na vzhledu, po kojení ztrácí svoji pevnost. Právě jejich tvar a pevnost jsou důležité pro sexuální přitažlivost. Zásadně nelze dosáhnout velké změny jinak, než plastickou operací. Nedivím se Vám ale, že se Vám do operace nechce, je proto dobré proti ochablým prsům bojovat těmi prostředky, které jsou nám dostupné:

1. PODPRSENKOU VE SPRÁVNÉ VELIKOSTI A STŘIHU

V případě povislých prsou si vybíráme podprsenku s vyšší středním dílem, která má uzavřenější či uzavřený střih (tedy nevybírat si podprsenku s dekoltem). Samozřejmě musí být ve správné velikosti tak, aby nás kostice netlačily a při předklonu neměly tendenci z košíčků vypadnout. Správně vybraná podprsenka pak vytvoří pod svetříkem pevné poprsí.

2. POSILOVÁNÍ PRSNÍCH A ZÁDOVÝCH SVALŮ

Tlak na prsa – postavte se přímo proti zdi a nataženýma rukama se do ní opřete. Tlačte proti zdi silně, jak jen můžete. Vydržte tlačit deset sekund a poté se uvolněte. Cvičení opakujte osmkrát za sebou.

Tlak lokty – postavte se rovně, ruce si položte na kyčle. Pak se pokoušete dotknout oběma lokty za zady. Pohyb musí být pomalý a plynulý. Takto napínejte svaly 10 sekund a opakujte to osmkrát.

Tlak dlaní – přiložte obě dlaně proti sobě před hrudí a tlačte jimi proti sobě tak silně, jak to jenom jde. Vydržte vždy 5 sekund a opakujte to osmkrát.

3. MASÁŽE

Sprchování teplou a studenou vodou – se pokládá za nejjednodušší, ale také nejúčinnější masáž pokožky ňader. Potom je dobré prsa masírovat hydratačním krémem či zpevňujícími přípravky. Lehkými krouživými pohyby ňadra masírujte tak dlouho, dokud se krém zcela nevstřebá.


Jméno nebo přezdívka: Tamara

Otázka: Jsem vysoká, mám úzký hrudník a menší prsa, ale bohužel jsem si zvykla pouze na sportovní podprsenku od Vietnamců bez zapínání a myslím, že je to škoda. Navíc je mi 67 let, poraďte mi prosím, díky moc.

Odpověď: Dobrý den paní Tamaro, kvalitní výrobci spodního prádla vyrábí všechny velikosti podprsenek, tedy i na úzký hrudník a menší prsa. Je však potřeba také přihlédnou i k další okolnostem, ve Vašem případě tedy i k věku, který uvádíte. Proto je potřebné vybrat nejen správnou velikost, ale i vhodný (uzavřený) střih podprsenky. Pokud si chcete vybrat podprsenku, aby Vám konečně seděla, bylo by asi vhodné najít v okolí Vašeho bydliště prodejnu spodního prádla, která se zabývá též poradenstvím a nechat si vhodnou velikost a střih poradit. Pokud by Vás zajímala cenová relace takovéto podprsenky, je to cca 600-700 Kč.

Jméno nebo přezdívka: Seniorka

Otázka: Jak poznám u konkrétního výrobce, který systém používá? Kolegyně si kupuje prádlo na internetu - v tom případě bych měla vědět, podle kterého systému mám objednávat? Zhubla jsem, tudíž mi mé staré prádlo nesedí... Děkuji za odpověď.

Odpověď: Dobrý den, každý prodejce na internetu má ve svém e-shopu uvedenu i velikostní tabulku, podle které se konkrétní výrobce spodního prádla řídí. Pro rychlou orientaci Vám poslouží stát, ve kterém výrobce podprsenek sídlí (pokud je to Velká Británie či Polsko, je velká pravděpodobnost, že bude používat britské číslování).

Podle Vámi vybrané přezdívky „Seniorka“ bych mohla usuzovat, že potřebujete „dobrou podporu poprsí“, a když ještě píšete, že jste po větším zhubnutí, nemohu Vám kupování po internetu vůbec doporučit. Na 99 % si na internetu podprsenku, která Vám bude dobře sedět, nenajdete. Můžu Vám dát podobnou radu, jako výše Tamaře. Pokud si chcete vybrat podprsenku, aby Vám konečně seděla, bylo by asi vhodné najít v okolí Vašeho bydliště prodejnu spodního prádla, která se zabývá též poradenstvím a nechat si vhodnou velikost a střih poradit. Pokud by Vás zajímala cenová relace takovéto podprsenky, je to cca 600-700 Kč pokud máte prsa spíše menší. Pokud je máte spíše větší či velká, počítejte s cenou tak 1.000 – 1.400 Kč.

Zeptejte se také prostřednictvím následujícího formuláře!

Doporučujeme

Články odjinud