Posedlosti podle znamení: Váhy milují nakupování, Berani dělají vše moc rychle

Posedlosti podle znamení: Váhy milují nakupování, Berani dělají vše moc rychle

Každé znamení zvěrokruhu má sklon k jedné nebo dvěma závislostem. Někdy jen občas, jindy se opakují s pravidelnou přesností. Čím jste beznadějně posedlá právě vy?

Beran (21. 3. - 20. 4.)

Všechno dělají moc rychle

Berani jsou tvrdí a setrvační, takže když něco dělají, dělají to co nejrychleji. Z pocitu, aby všechno zvládli, u nich může propuknout i deprese. Obvykle musí mít nějaký dopink a mají rádi velmi silnou kávu. Jakmile se ale jejich závislost rozjede naplno, jsou kofeinu schopní zkonzumovat obrovské množství.

Pokračování 2 / 12

Býk (21. 4. - 21. 5.)

Nekontrolované ochutnávání

Býci jsou posedlí jídlem. Milují ho a dopřávají si ho kdykoli v průběhu dne. Zvlášť rádi pak ochutnávají různé lahůdky, které se jim dostanou do ruky. Vychutnají si absolutně všechno – od smaženého sýra až po vybrané francouzské sýrové delikatesy. Měli by si proto dávat velký pozor, aby se tahle závislost nezvrhla a oni nemuseli začít hubnout.

Pokračování 3 / 12

Blíženci (22. 5. - 21. 6.)

Posedlost hledáním pravdy

Blíženci jsou komunikativní a jejich mozky jsou velmi hladové. Jsou doslova posedlí hledáním informací a taky neustálým hledáním pravdy. Rádi se dívají na život jinýma očima a o všem moc přemýšlí. Někdy až moc, takže se jejich záliba stane posedlostí, která je také může zničit.

Pokračování 4 / 12

Rak (22. 6. - 22. 7.)

Přehodnocování věcí

Raci velmi často přehodnocují věci nebo události, ke kterým už došlo a s nimiž už se nedá nic dělat. Tahle vlastnost je skutečně velmi užírá. A v některých případech může dokonce vést až k přehnané sebekritičnosti. Jistě, někdy je užitečné udělat krok zpět, abys si osvěžili minulost a získali nějakou perspektivu, ovšem ne často a ne tak intenzivně.

Pokračování 5 / 12

Lev (23. 7. - 22. 8.)

Přehnaná sebeláska

Někdy jsou Lvi tak zahledění do svého ega, že se kvůli tomu stávají slepými k okolí. Můžou být posedlí svým fyzickým vzhledem a snahou zůstat věčně mladí. Cvičí pak jako šílenci nebo se uchylují velmi často k zásahům plastické chirurgie. Pokud vše dokážou udržet pod kontrolou, není to velký problém, ale pokud nejsou opatrní, může být zaděláno na pěkný průšvih.

Pokračování 6 / 12

Panna (23. 8. - 22. 9.)

Hygiena a čistota

Panny mají tendenci být velmi úzkostlivé, pokud nejsou věci na svém místě nebo když nejsou dostatečně čisté. Jak vejdou do místnosti, která není uklizená, cítí nutkavou potřebu začít ji uklízet. Totéž se týká pošty v e-mailové schránce nebo nepořádku na pracovním stole. Jejich posedlostí je touha něco organizovat a uklízet. Většinou je tahle závislost neškodná, ale jakmile jí podlehnou až moc, stávají se pro okolí doslova nesnesitelnými.

Pokračování 7 / 12

Váhy (23. 9. - 23. 10.)

Nakupování

Když se doma něco rozbije nebo mají pocit, že potřebují nové oblečení, okamžitě se vypraví do obchodu. Nákupy, to je lék a taky droga. A mnohdy nakupují jen proto, že to prostě potřebují k přežití. Další pár bot, sukně, nový telefon? Ovšem i tahle závislost může skončit špatně, nejčastěji prázdným kontem na vašem účtu.

Pokračování 8 / 12

Štír (24. 10. - 22. 11.)

Sex a rozkoš

Tyhle vášnivé bytosti mají závislost na fyzickém kontaktu a sexuálním potěšení. Štíři jsou známí bláznivými polohami a experimenty. Když někoho opravdu chcete, váš chtíč vás může naprosto přemoci. Jedno je jisté – randit s nimi není nuda.

Pokračování 9 / 12

Střelec (23. 11. - 21. 12.)

Hazard a riskování

Střelci jsou dobrodruzi a mají sklon k riskování, což ale může vést k problémovým závislostem, jako jsou například hazardní hry. Ať už je to poker, sázky na koně nebo cokoli jiného, kde se dají vydělat peníze a zároveň lze zažít adrenalin, budou se snažit být u toho. Měli by udržet vše pod kontrolou, jinak hrozí, že skončí v léčebně.

Pokračování 10 / 12

Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

Workoholismus

Kozorozi jsou produktivní a od přírody pracovití. Někdy však můžou mít až obsedantní chování, pokud jde o jejich práci. Rádi se ponoří do všeho, co dělají, naplno a pracují, dokud není hotovo. Nemají v sobě záchrannou záklopku, která jim řekne: Stát, je potřeba odpočívat! Někdy je to ale nutné, aby se nezhroutili.

Pokračování 11 / 12

Vodnář (21. 1. - 20. 2.)

Sklon k pití

Když jsou unavení myšlenkami, sáhnou po sklence – nebo deseti sklenkách. Mají sklon ke konzumaci tekutin, od nejdražších vín až po ta krabicová. Když potřebují zapít svoje pocity, pijí cokoli. Následná kocovina je ale to nejmenší. Pokud pití budou přehánět pravidelně, můžou sklouznout až k těžké závislosti.

Pokračování 12 / 12

Ryby (21. 2. - 20. 3.)

Naprosto každá závislost

Na čem jsou Ryby závislé? To je otázka. Rybičky mají sklon k jakýmkoli závislostem, když se cítí mizerně. Může to být touha po nezdravém jídle, alkoholu nebo sexu. Jakmile nějaké závislosti podlehnou, neumí se kontrolovat. Ovšem výhodou je, že trvá obvykle hodně dlouho, než je závislost zcela pohltí.

 

Doporučujeme

Články odjinud