Pošesté čeká trojčata

Pošesté čeká trojčata

V době, kdy se čím dál více manželských a partnerských párů marně snaží o zplození potomka, působí jako bílá vrána osmadvacetiletá Fatma Saygi z jihotureckého města Kahta v provincii Adiyaman. Během pouhých osmi let totiž již pošesté přišla do jiného stavu. Na tom by ostatně nebylo nic až tak zvláštního. Zajímavé ovšem je, že pokaždé přivedla na svět trojčata.

Ke svým patnácti dětem tak v nejbližší době, jak ji k jejímu i manželovu zděšení potvrdili lékaři, připojí další tři.

"Stěží pro děti sháníme alespoň suchý chléb," svěřila se novinářům budoucí rodička, která ale svůj osud chápe jako boží úradek. "O tolik dětí jsme skutečně nestáli," potvrzuje i její životní druh. "Nechápeme, proč se Bůh rozhodl obdařit jimi právě nás."

Jako obyvatelé jedné z nejchudších čtvrtí se celá rodina tísní v dvoupokojové chatrči, jíž chybí základní sanitární a hygienické vybavení. Stačí, aby jediný ze synů nebo dcer zaplakali, a ostatní se k němu okamžitě připojí. "Nevíme přitom, zda jsou nemocní nebo pouze pláčí hlady," zoufají si jejich rodiče.

Ani jednoho z nich by se přitom nevzdali za žádnou cenu. Možná i kvůli tomu, že v nich vidí své jediné bohatství. Nicméně ve skrytu duše stále věří, že jejich mimořádná situace osloví nejen vládní kruhy, ale také majetnější lidi, kteří by jim mohli podat pomocnou ruku.

Tato zpráva se mi zdála až neuvěřitelná a tak jsem se snažila dopátrat, zda je něco takového vůbec možné. Názory lékařů jsou různé. Pravděpodobnost, že se narodí trojčata je běžně asi 1:6 400 a většina lékařů je skeptická. Podle profesora Alison Murdocha to ale není nemožné. "Žena produkuje měsíčně až 20 vajíček, ale je zde biologický proces, který dovolí, aby uzrálo jen jediné. Je možné, že tento proces je u této ženy chybný. "

autor: Lucie zdroj: Plus foto: ilustrační

Doporučujeme

Články odjinud