Posilovna krásy. Dodejte pleti, vlasům a nehtům více půvabu

Posilovna krásy. Dodejte pleti, vlasům a nehtům více půvabu

Pevná pleť! Pružné vlasy! Zdravé zuby! Plné rty! Kdo by je nechtěl? Stačí, když se o ně budete dobře starat. Začněte už v zimě.

Pevnější pleť

Posilování v tělocvičně a kosmetická péče mají společného víc, než se na první pohled zdá. Když zvedáte příliš těžké činky, způsobuje to ve svalových vláknech mikroskopické trhlinky. Vaše svaly jsou však po jejich zhojení mnohem silnější. Na podobném principu funguje exfoliace, kdy jde o jemné olupování odumřelých buněk. S pomocí exfoliačního přípravku se buňky rychleji odloučí z povrchu a urychlí se růst nových, hezčích. Zároveň se zvýší produkce kolagenu a zlepší se pevnost pleti. A stejně jako je potřeba dodržet pravidelný silový trénink pro skvěle vytvarované svaly, zásadní je i pravidelná exfoliace.

Vždy stačí, když nanesete jemnou vrstvičku přípravku s mikrogranulemi, pleť navlhčíte a následně šetrně omyjete. Po této proceduře může být pleť ohrožena nedostatkem hydratace, proto ji pro jistotu doplňte výživnějším hydratačním krémem, například s glycerinem nebo kyselinou hyaluronovou.

TIP: Exfoliační krém Diamond Cellular Illuminating, Oriflame, 329 Kč

Perfektní zuby

Pokud jde o čištění zubů, je potřeba vědět, jakou sílu na to vynaložit. „Agresivní obrušování zbytečně narušuje sklovinu a zvyšuje citlivost zubů,“ upozorňuje dentální hygienistka Veronika Bílková z Kliniky rodinného zdraví a krásy Esthesia. V případě mechanického čištění je nejlepší používat rovný kartáček s nejměkčími vlákny s označením Ultra soft nebo sonický kartáček.

„V případě sonického kartáčku nahrazují klasické krouživé pohyby sonické vibrace,“ vysvětluje Veronika Bílková. Díky kmitům vláken vzniká dynamický proud, který je vháněn hluboko mezi zuby i za okraj dásní. Kartáček držte v úhlu 45 stupňů a jemně čistěte vždy u dásní alespoň dvě minuty. Pokud rádi žvýkáte, zvolte žvýkačky bez cukru. Podpoříte tak tvorbu slin, protože při jejich nedostatku bakterie v ústech poškozují sklovinu.

TIP: Ortodontický zubní kartáček, Curaprox, 98 Kč Elektrický zubní kartáček Sonicare, Philips, 4999 Kč

Plné rty

Červená vede! Existuje důvod, proč sportovní týmy preferují oproti jiným barvám právě červené dresy. Podle psychologických průzkumů si červený odstín podvědomě spojujeme s energií, houževnatostí, ale i odhodláním. Průzkumy také naznačují, že rozhodčí se raději vyjadřují ve prospěch hráčů v červených dresech. Dopřejte si proto vždy, když budete chtít vyhrát, červeně namalované rty. Přirozený odstín rtů přetřete make-upem, vymalujte konturu kolem rtů a střed rtů přejeďte červenou tužkou nebo rtěnkou – barva tak mnohem déle vydrží.

TIP: Rtěnka Pure Reds, Collection Exclusive, L´Oréal Paris, 270 Kč – odstíny: rubínově červená, zářivě červená, cihlově rudá, čistě červená, rumělkově červená a tmavě červená

Odolné nehty

Konečky nehtů jsou jako my – prospívá jim, když jsou pružné. Tvrdé a křehké nehty se zlomí mnohem snadněji než ty ohebné. Avšak na rozdíl od těla jim nepomůže jóga, ale správná péče s pomocí intenzivního olejíčku s vitaminem E a zklidňujícími esencemi, jako je jasmín nebo růže. Abyste účinně předešli lámání nehtů, vmasírujte olejíčky do okolí nehtů dvakrát denně.

TIP: Péče o nehtovou kůžičku Cuticle Rehabs, Sally Hansen, 120 Kč

Pružné vlasy

Teplo při fénování, žehlení nebo natáčení vlasů a mechanické poškozování při česání ohonů a culíků – to všechno ničí naše vlasy. Pružnost jim berou i nánosy nečistot, například chlor, usazeniny z tvrdé vody nebo zbytky stylingových přípravků. Pro důkladné vymytí nečistot jednou nebo dvakrát do měsíce sáhněte po šamponu s detoxikačním účinkem. Vlasy těchto nečistot zbaví během jednoho umytí.

TIP: Šampon Bamboo Style Deep Cleanse Clarifying Bamboo, Alterna, 545 Kč – s vitaminy A, C

Článek vyšel v časopise Dieta

Doporučujeme

Články odjinud