Potkala jste rozvedeného muže? S těmito věcmi byste měla počítat

Potkala jste rozvedeného muže? S těmito věcmi byste měla počítat

Do každého nového vztahu si s sebou neseme uzlíček zkušeností, často i špatných. U rozvedených lidí toho bývá víc, protože za sebou mají zkušenost s nepříjemným rozchodem. Co byste měla očekávat, pokud se dáte dohromady s rozvedeným mužem?

Bývalá manželka

Je dost pravděpodobné, že jeho exmanželka na něj bude mít stále vliv, ať už se rozvedli v dobrém nebo špatném, obzvlášť pokud spolu mají děti. Možná ve vás dokonce bude vidět konkurenci a začne vám dělat peklo, bude vašeho nového partnera citově vydírat přes děti, bude vás pomlouvat… To je ten horší scénář. Proběhl-li jejich rozvod v poklidu a oni spolu vycházejí, bude to pro vás pravděpodobně i tak zvláštní situace. Nenechte se ale zastrašit, takové vztahy chtějí čas, než si vše sedne a lidé mezi sebou začnou fungovat.

Pokračování 2 / 5

Děti

Pokud už jsou jeho děti dospělé, bude to pro vás výhoda, protože už z nich budou rozumní mladí lidé a vycházet s nimi bude snazší. Jsou-li malé nebo v dospívajícím věku, čeká vás závazek, na který možná nejste připravená, ať už vlastní děti máte nebo ne. Jeho děti vás totiž mohou považovat za zlou macechu, případně vás vůbec nepřijmou, protože budou stranit vlastní matce, i když jste vy rozvod nezpůsobila. Často se děti také stávají nástrojem k řešení sporů mezi bývalými manžely, což rozhodně nebude boj ve váš prospěch. S poznáním jeho dětí si proto dejte na čas, připravte se na to, co vás čeká, a snažte se s nimi vycházet co nejlépe, protože to budou ony, komu bude váš partner dávat přednost před vámi.

Pokračování 3 / 5

Nedůvěra

Víte, proč u vašeho partnera došlo k rozvodu? Jestli ne, není od věci to zjistit. Na vině totiž může být jeho bývalá manželka a například její nevěra, která v něm mohla vyvolat nedůvěru k ženám obecně, což může vést k tomu, že bude odtažitý, uzavřený a bude se bát pevnějšího závazku. Nevzdávejte to s ním a buďte trpělivá, důvěra se musí vybudovat!

Pokračování 4 / 5

Finance

Jste-li zvyklá být dobře zabezpečená a s financemi často spoléháte na muže, nemusí rozvedený partner splňovat vaše vysoké nároky. Rozvod něco stojí, obzvlášť pokud byl těžký. Je také dost možné, že rozvodem přišel o velkou část svého majetku a musel začínat nanovo. A jestli jsou ve hře také jeho děti, je jasné, že velká část jeho výdělků půjde na alimenty a podporu potomků. Nic z toho samozřejmě není důvod pro to, abyste se s ním rozcházela. Jen se připravte na to, že se třeba budete muset uskromnit.

Pokračování 5 / 5

Nejasná budoucnost

Toužíte po manželství a dětech, zatímco on tohle všechno už má za sebou? Mějte se na pozoru. Je samozřejmě složité hned na začátku vztahu mluvit o svatbě a plození potomků, ale nenápadnými otázkami se dá zjistit, jestli s touto možností do budoucna ještě vůbec počítá. Je-li to pro vás zásadní a partner vám dá najevo, že nic z toho časem rozhodně neplánuje, měla byste se zamyslet, zda má pro vás smysl v takovém vztahu zůstávat. Partner samozřejmě může jednou změnit názor, ale jak dlouho na to budete čekat bez jistoty, že se tak opravdu stane?

Doporučujeme

Články odjinud