Potvory dostanou, co chtějí! Naučte se jejich fígle!

Potvory dostanou, co chtějí! Naučte se jejich fígle!

Také se vždycky divíte, že muži leží u nohou těm největším potvorám? Možná je nejvyšší čas se od nich něco naučit! Nemusíte se přímo potvorou stát, stačí být atraktivní a sebevědomá a nenechat si od nikoho nic líbit!

Říkají ne

Tak jednoduché a krátké slovo – a tak těžce se nám vyslovuje. Když jsme byly malé, ne jsme říkaly (nebo taky křičely) na všechno, co se nám nelíbilo. Jenže jsme dospěly a najednou máme hrůzu odmítnout cokoli, i za cenu vlastního zdraví, soukromí, času… Co si ostatní pomyslí? Nepřestanou mě mít rádi? Neopustí mě? To všechno nám naskočí v hlavě ve chvíli, kdy by bylo dobré a přirozené říct ne. Jenže s tím si potvory hlavu nelámou. Vědí totiž, že ostatní je musí brát takové, jaké jsou, i s tím, že vždy neskáčou, jak jejich blízcí pískají.

Pokračování 2 / 8

Berou i dávají

„Ve vztahu je třeba udržovat rovnováhu mezi braním a dáváním, nepřizpůsobovat se ve všem, nesnažit se vždy vyhovět. Pokud se stanete jen přizpůsobivou ovečkou, neudržíte ve vztahu jiskru, partner se začne nudit a vy budete trpět jeho nezájmem,“ říká psychoterapeutka Tereza Zahrádková. Tohle pravidlo platí nejen pro vztah, ale i pro celý život. Hlídejte si, abyste dávala stejně, jako brala.

Pokračování 3 / 8

Netahají nákupy

Tedy klidně nakoupí, ale nikdy se netahají s obřími taškami do bytu, nemění kolo u auta, nemění žárovky (i když to umějí) a už vůbec se nesnaží mužům dokázat, že je vlastně nepotřebují, protože všechno zvládnou samy. Hodné potvory jsou totiž Ženy (s velkým Ž) a podle toho se chovají. Navíc nechávají mužům pocit, že bez nich by byly tak trochu ztracené, za což je pánové zahrnují láskou, obdivem a péčí.

Pokračování 4 / 8

Říkají si o pomoc

„Ne, to zvládnu.“ „S tím se nenamáhejte.“ Spousta žen dělá zásadní chybu, že si neumí říct o pomoc, ale pak vzdychají, že jim nikdo nepomůže. Strašné je, že se často bojíme přijmout i pomoc, kterou nám někdo sám nabídne. Jako bychom se bály ukázat svou křehkost a zranitelnost. Přitom to jsou zásadní vlastnosti potvor. Ne že by nezvládly spoustu věcí samy, ale to přece nemusí každý vědět. Naopak dělají z mužů gentlemany už jen tím, že je poprosí, aby jim zavolali výtah nebo podrželi dveře.

Pokračování 5 / 8

Nesedí v koutě

Snažíte se vypadat skromně, na večírku děláte všechno pro to, aby si vás nikdo nevšiml, a pak se užíráte, že vás ostatní přehlížejí jako širé lány? Když už vás někdo osloví, tak odpovíte plachým úsměvem, protože se děsíte, že plácnete hloupost? No a co! Potvora klidně dělá chyby a říká nesmysly, protože ví, že nikdo není dokonalý, a hlavně taky z toho důvodu, že se má ráda taková, jaká je. I s chybami!

Pokračování 6 / 8

Jsou zdravě sobecké

Ano, potvory udržují v životě rovnováhu. S láskou navaří rodině menu o pěti chodech, ale se stejnou láskou jí nechají na stole stovku, ať si koupí něco k večeři, a samy stráví volný čas v sauně a na masáži. Pečlivě vyberou manželovi dárek, ale s grácií přijmou náhrdelník, který jim on vybral. Pochválí kolegyni kostým a sousedovi auto a přijmou kompliment, který jim někdo vysekne. Tato žena ví, že ona sama je stejně důležitá jako její blízcí. Možná o maličký kousek staví sebe samu před všechny ostatní. Ale jen o trochu.

Pokračování 7 / 8

Nosí džíny i jehly

Důležité je být sama sebou a cítit se v oblečení dobře. A jestli jsou to džíny se sexy topem, šatičky s keckami nebo jiná kombinace, je vlastně jedno. Jediné, co by sebevědomá žena nedopustila, jsou vytahané tepláky, ponožky s dírou a flekaté triko po expříteli.

Pokračování 8 / 8

Nebojí se

Se vztyčenou hlavou a úsměvem plují světem, protože téměř neznají strach – nebo spíš nejistotu. Vědí, co umějí, co v nich je i jak své plusy prodat. Že občas udělají trapas nebo se spletou? No a co! To přece k životu patří. Mávnou nad tím rukou a s okouzlujícím úsměvem jdou dál.

Doporučujeme

Články odjinud