Povlečení přímo od českého výrobce

Povlečení přímo od českého výrobce

Trendem dnešní doby je používat produkty, které byly vyrobené u nás, v České republice. Proč kupovat něco z dovozu, když české výrobky jsou kvalitní a prostě „domácí“? Kromě potravin od našich farmářů si můžete třeba vybavit ložnici českým povlečením.

České věci jsou kvalitní

Stále častěji se setkáváme s tím, že dovozové výrobky nejsou tak kvalitní jako ty naše. Dříve se opotřebují, ztratí barvu a funkčnost. Vyzkoušejte české produkty, možná budete překvapeni.

Povlečení přímo od výrobce

Hledáte kvalitní povlečení, které nemá původ za našimi hranicemi? Pak si pohlídejte základní parametry.

  • Splňuje povlečení požadovaná zdravotní kritéria? Je nositelem zdravotního certifikátu? Každý výrobce musí splnit řadu testů, než takové osvědčení získá. A dovozové věci ho rozhodně nemají.
  • Přímo do výrobce? I to je možné. Zjistěte si původ zboží. České povlečení se určitě pochlubí vyšší kvalitou, než dovoz třeba z Číny. Pokud se jedná o zboží licenční, které je šito sériově, pak se musíte spolehnout na údaje uváděné licenčním výrobcem.
  • Materiál je základ. Jaká je gramáž tkaniny? Jedná se o přírodní vlákna, nebo umělá?
  • Poptejte reference výrobce/dovozce povlečení.

Jak poznat kvalitního českého výrobce?

Jak jsme psali už výše, povlečení od českého výrobce se může pochlubit odpovídajícími testy, které potvrdí jeho zdravotní nezávadnost. I když by v dnešní době měla být samozřejmostí, bohužel tomu tak vždy není.

Jak dále poznat kvalitního výrobce?

  • Jaký je podíl vlastních a dovážených produktů? Kdo prodává jen licenční zboží vám českou kvalitu nenabídne.
  • Zákaznické reference. Hodnotí výrobce ostatní zákazníci kladně? Nebo naopak? I to vám napoví.
  • Jaká je tradice firmy? Firma s letitou zkušeností bude mít mnoho spokojených zákazníků i zkušeností. Své služby i produkty může na jejich základě vylepšovat.
  • Je firma skutečně česká? To se ověřuje složitě, napovědět vám může jméno majitele, zakladatele nebo sídlo společnosti.
948-postel.jpg

Kromě výše zmíněného vám napoví i šíře sortimentu. Je v nabídce jen licenční povlečení nebo povlečení ze směsových materiálů? Pak si dejte pozor. Češi preferují povlečení z bavlny, flanelu, saténu i mikrovlákna.

Vybírejte dle složení, materiálu a jeho zpracování. Bavlna je klasika, která nikdy neomrzí a vedle s ní nešlápnete snad nikdy. Krepové povlečení si získává své příznivce pro svou snadnou údržbu, stejně jako mikrovlákno, které rychle schne. Satén či damašek patří mezi luxusní materiály, za které se vyplatí vydat nějakou korunu navíc.

Nezapomínejte ani na děti a alergiky. I oni si chtějí dopřát kvalitní spánek. Je povlečení vhodné i pro děti, astmatiky a alergiky?

Doporučujeme

Články odjinud