Pozor na tyto problémy s důvěrou! Mohou zničit váš vztah

Pozor na tyto problémy s důvěrou! Mohou zničit váš vztah

Jedním z důvodů, proč se páry rozcházejí, bývají často problémy s důvěrou. V mnoha případech to bývá způsobeno tím, že lidé vstupují do vztahu příliš krátce poté, co ukončili ten předchozí, a nesou si tak s sebou nevyřešené bolístky. Máte problémy s důvěrou i vy? Takhle to poznáte.

Kontrolujete mu telefon

Ano, ve vztahu nemají být tajnosti, ale opravdu je nutné ujišťovat se o partnerově bezúhonnosti tím, že mu budete projíždět mobil pokaždé, když zapípá? Je to jen důkazem toho, že mu nevěříte. A že si nejste jistá ani sama sebou. Pokud svůj telefon máte navíc zaheslovaný, aby se do něj partner nedostal, svoje problémy s důvěrou tím jedině potvrzujete.

Pokračování 2 / 5

Máte v hlavě ty nejhorší scénáře

Dalším důkazem, že se váš vztah neopírá o pevné základy, jsou vaše tendence myslet si vždy to nejhorší. Stává se vám, že vám v hlavě jedou ty nejhorší možné scénáře jen proto, že vám váš partner nezvedl telefon? To přece ještě nemusí znamenat, že je někde s milenkou!

Nemusíte panikařit ani ve chvíli, kdy u něj najdete kousek ženského oblečení (v případě, že se nejedná o kalhotky nebo podprsenku, to už je opravdu podezřelé). Jestliže jde například o šálu, nestresujte, může být buď jeho sestry, nebo je to překvapení pro vás. Každopádně, než začněte činit předčasné závěry, nechte partnera, aby situaci vysvětlit a poté teprve podnikejte nějaké kroky.

Pokračování 3 / 5

Příliš utahujete vodítko

Dalším způsobem, jak zjistit, že máte problémy s důvěrou, jsou hranice, které svému partnerovi nastavujete. Sledujete, jaké ženě dal k jaké fotce „like“ na Facebooku? Vadí vám jeho přátelé ženského pohlaví a vlastně ve vás vyvolává žárlivost jakýkoliv jeho kontakt se ženami?

Je jasné, že si chráníte svoje teritorium, ale nic se nemá přehánět. Pokud má oči jen pro vás, není důvod se cítit ohrožená. Tím, že ho odříznete od jeho přátel a známých, vašemu vztahu z dlouhodobého hlediska rozhodně nepomůžete. Žárlivost v přátelské míře může být roztomilá, jakmile se ale změní v posedlost, nebudete spokojená vy ani váš partner.

Pokračování 4 / 5

Podvádíte

I podvádění je znakem toho, že vaše důvěra je oslabená. Myslíme tím vaše podvádění. Lidé se občas uchylují k nevěře v době, kdy se jejich vztah začne zhoršovat, protože nedůvěřují tomu, že to zvládnou. Uchylují se proto do paralelních vztahů, kde toto riziko zatím nehrozí. Jestliže tedy máte s věrností problém, je to pravděpodobně tím, že nevěříte sama sobě ani vašemu vztahu.

Pokračování 5 / 5

Testujete

Testujete občas partnera a zkoušíte, co všechno vydrží a co je ochoten tolerovat? Pravděpodobně nevěříte, že ve vašem vztahu vytrvá. Když vstupujete do vztahu, měla byste do něj jít se stoprocentní důvěrou. Jakmile pochybujete hned na začátku, většinou to k ničemu dobrému nevede. Zkuste si připustit, že s takovou vizí šel do vztahu váš partner a že je v něm spokojený. Neodmítejte štěstí a dovolte si být ve vztahu spokojená, aniž byste kohokoliv testovala.

Je šance, že partnerství vydrží do konce života? Podívejte se na video:

Doporučujeme

Články odjinud