Práce snů: Angličanka cestuje po světě a ochutnává čokoládu

Práce snů: Angličanka cestuje po světě a ochutnává čokoládu

Sue Stone (57) má zaměstnání snů. Již sedmadvacet let cestuje po světě a hledá tu nejlepší čokoládu. Sue pracuje pro firmu Thorntons jako manažerka oddělení vývoje a zkouší až dvacet různých čokolád denně.

Jak uvádí list Mirror, jejím úkolem je objevovat nové chutě a nápady a nechat se jimi inspirovat při tvorbě nových produktů.

"Svou práci absolutně miluji. Kdo by nechtěl být placen za to, že celý den jí čokoládu? Občas mi to připadá neskutečné a i po sedmadvaceti letech se občas musím štípnout, abych se přesvědčila, že se mi to nezdá. Během typického pracovního dne ochutnám tak dvacet čokolád. Hodnotím jejich chuť a konzistenci.

Moji přátelé a příbuzní mi opravdu závidí. A když se mě lidé ptají, čím se živím, a já jim odpovím, výraz na jejich tvářích je prostě k nezaplacení. Veškeré ochutnávání musím provádět ve zvláště uzpůsobené tiché místnosti, aby mne nic nerušilo, abych mohla všechno řádně vychutnat na různých částech jazyka. Mezi vzorky užívám zvláštní kloktadlo, abych si vyčistila ústa.

Není to ale vždy tak lehké. Jednou jsem musela před devátou ráno hodnotit bonbóny s příchutí ginu s tonikem. A to moc příjemné nebylo," přiznává Sue.

Jedinou nevýhodou zaměstnání je, že denně spořádá 1 400 kalorií sladkostí: "Na druhou stranu se ale také hodně hýbu. Jen po továrně denně nachodím spoustu kilometrů. Opravdu asi mám nejlepší práci na světě."


Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz

Pěstujete pokojové rostliny? Navštivte web Abecedazahrady.cz

Doporučujeme

Články odjinud