Praga Florea a Praga Hobby

Praga Florea a Praga Hobby

Ve dnech 29.3. -1.4. 2001 proběhl v Praze veletrh Praga Flora a Praga Hobby. V následující reportáži se dočtete, co zajímavého zde bylo k vidění.

Květiny - zvětšithttp://www.tulak.cz/_recenze/hobby/praga3m.jpg" width=300 align=right border=3>Praga Florea a Praga Hobby
Výstava v Pražském veletržním areálu Letňany pořádaná ABF a. s. ve dnech 29. 3. - 1. 4. 2001

Ve dnech 29.3. -1.4. 2001 proběhl v Praze veletrh Praga Flora a Praga Hobby. V následující reportáži se dočtete, co zajímavého zde bylo k vidění.

Krbová kamna - zvětšithttp://www.tulak.cz/různé typy skleníkůzahradní technikou

 

 


Firma Bočan - zvětšithttp://www.tulak.cz/_recenze/hobby/praga6m.jpg" width=250 align=right border=3> Velký úspěch mají stánky se stromky a ostatní sadbou. Sortiment zde rozšířil i stánek firmy Bočan, nabízející kožené výrobky a doplňky pro přátele trempingu, skautingu apod. Pro ty, kteří si přejí být na výstavě mobilní, je zde stánek nabízející jistě všem známé skládací koloběžky.

 



Slivovice - zvětšithttp://www.tulak.cz/_recenze/hobby/praga1m.jpg" width=300 align=left border=3>Po vstupu do první haly vás osloví bodrý muž u stánku se Slivovicí se slovy "nechcete spálit červa? Tak si kupte aspoň sebou". Kdo odolá a dá se směrem dál uvidí stánek firmy KL systém nabízející Sluneční kolektor z PET lahví - dle slov zástupců této firmy jde o zatím nejlevnější sluneční kolektor na našem i zahraničním trhu určený pro ohřev vody.


Masožravé rostliny - zvětšithttp://www.tulak.cz/_recenze/hobby/praga10m.jpg" width=250 align=right border=3>

V další, a to hlavní hale, se prezentují nejen zahrádkářské firmy ale i mnoho jiných mezi kterými mne zaujal stánek s masožravými rostlinami i s vtipným logem, dále stánek s kaktusy velmi vtipně posazenými do písku, další originalitou byl prostor vyplněný nejen krásnými květinami ale i nádherným čápem.


Živý čáp - zvětšithttp://www.tulak.cz/_recenze/hobby/praga2m.jpg" width=200 align=left border=3>
V první části haly se prezentovala firma zabývající se výrobou kachlových kamen z časů našich babiček, dále zde bylo zastoupeno několik firem zabývajících se výrobou zahradních krbů, udíren, přístřešků.



Kaktusy - zvětšithttp://www.tulak.cz/_recenze/hobby/praga9m.jpg" width=250 align=right border=3> Pro všechny milovníky květin nebo zeleniny zde byl velký výběr stánků se semeny, sazenicemi, cibulemi a samozřejmě nesmím zapomenout na stromky, keře, především určené pro živé ploty.


Ve střední časti byla soustředěna nabídka keramiky ze všech regionů. Keramické výrobky od těch nejmenších upomínkových předmětů přes různé hrnky po květináče s opravdu velkým objemem. Pokud jste chtěly inspiraci co do květináčů či váz tak na mnoha stáncích bylo velké množství krásně aranžovaných květin.


Hrnec - zvětšithttp://www.tulak.cz/_recenze/hobby/praga7m.jpg" width=250 align=left border=3>Konvice - zvětšithttp://www.tulak.cz/_recenze/hobby/praga11m.jpg" width=250 align=right border=3> V poslední části haly vás očekávalo překvapení v podobě prezentace agentury "Dobrý den". Pro ty, co neznají tuto pelhřimovskou agenturu, několik slov na úvod: představuje Pelhřimovské Muzeum Rekordů a Kuriozit a je pořadatelem mezinárodního festivalu "PELHŘIMOV - MĚSTO REKORDť, konající se každoročně vždy 2. víkend v červnu. Co přivezli na tuto výstavu? Největší šatní ramínko, zubní kartáček, čajovou konvici a největšího kačera.

Největší hrnec na světě o obsahu 2300 litrů vody - 135 cm vysoký a vážící 157kg.
exhibici p. MVDr. Jana Skorkovského



Jan Skorkovský - zvětšithttp://www.tulak.cz/Pro T.I.S. - zvětšithttp://www.tulak.cz/

firmy Hadaš Archery
Na veletrhu postřehy posbíral a nafotil Petr Březina alias KOBRA 
www.drp.cz/sport 
zdroj: Tulak.cz

Doporučujeme

Články odjinud