Pravá blondýna

Pravá blondýna

Co vlastně znamená být blond? Je to jen barva vlasů nebo klíč k atraktivnímu vzhledu? Odpověď je každému asi předem jasná – být skutečnou plavovláskou neznamená pouze mít blond barvu vlasů.

Nedávný průzkum prováděný pro firmu Beiersdorf agenturou Bases poodhalil tuto skutečnost nejen z pohledu plavovlásek. “K blond vlasům většinou patří jemný a něžný vzhled. Plavovlásky bývají i přátelštější a přívětivější. Světlé vlasy na první pohled odliší od ostatních žen a jsou velmi atraktivní – zvláště pro muže.”

Asi na tom bude něco pravdy, jelikož drtivá většina ženských celebrit či sexuálních symbolů, jako například Marylin Monroe, Sharon Stone, Charlize Theron, Reese Witherspoon či Nicole Kidman jsou, nebo alespoň někdy během své kariéry byly, blondýnkami. “Blond vlasy jsou pro mužský radar nenapodobitelným signálem“, vysvětluje Grant McCracken ve své knize Big Hair. To samé platí i pro nás, filmové a televizní diváky: podvědomě vždy považujeme dámu se světlými vlasy za kladnou hrdinku a tmavovlásku za potencionálního padoucha v sukních. Blondýny totiž vzbuzují něco, co ostatní ženy nikoliv: iluzi mládí a nevinnosti!

Skutečně světlé plavé vlasy totiž nalezneme pouze mezi dětmi. Nejpozději během puberty vlasy většinou tmavnou. Světlé vlasy proto nejčastěji symbolizují čistotu, nevinnost, ale i laskavost, plodnost a dokonalost.

Studie dokonce potvrzují, že světlovlasí lidé získají snáze důvěru ostatních. Televizní diváci spíše uvěří zprávy hlasatelům s blond vlasy, než jejich tmavovlasým kolegům. Tato skvělá iluze však dá spoustu práce. Nejdůležitější ze všeho je volba správného blond odstínu. V rámci studie agentury ženy uvádějí: „Nejkrásnější blond vlasy jsou světlé, zářivé se stříbrným či zlatým nádechem. Nejatraktivnější je kombinace několika různých odstínů. Přirozený vzhled jednoznačně vítězí nad lacině působícím odbarvením.“

Odborníci na péči o vlasy se však shodují, že blond vlasy, a zvláště ty barvené, potřebují více péče. Přirozeně plavé vlasy zase bývají většinou velmi jemné a tím pádem náchylnější k poškození vlivem slunečního záření, mořské nebo chlorované vody, chladného či horkého vzduchu i apod. Navíc přirozené blond vlasy časem stejně tmavnou a je potřeba oživit jejich odstín barvením či odbarvováním. Ať již patříte mezi přírodní blondýnky nebo důvěřujete svému kadeřníkovi, světlá kštice vyžaduje speciální péči, aby výsledek byl ohromující každý okamžik dne.

Kompletní péče a dokonalý tvar Řada pro blond vlasy od Nivea Hair Care poskytne citlivým plavým vlasům vše, co potřebují. Speciální patentované složení s panthenolem, výtažky z pšenice a slunečnicových semen dodá barveným, odbarvovaným i přirozeně blond vlasům hedvábnou jemnost. Posiluje a prodlužuje zářivost plavých odstínů a zanechává ve vlasech zlatavé odlesky. Komplex UV filtrů a antioxidantů chrání vlasy před negativními vnějšími vlivy a uchovává jejich zářivý barevný odstín. Vlasy jsou viditelně pružnější, posílené, pevnější a mohou tak dát lépe vyniknout oslnivému lesku blond odstínu.

Šampon pro blond vlasy - pro barvené a přirozeně blond vlasy s vysokým obsahem zvláčňujících látek blonďaté vlasy hloubkově hydratuje, vyživuje a podtrhuje jejich zářivý lesk. Kondicionér pro blond vlasy - pro barvené a přirozeně blond vlasy je kombinací dvou kationových kondicionérů. Zajišťuje okamžité a snadné rozčesávání, aniž by vlasy jakkoliv zatěžoval, vyživuje a posiluje vlasové vlákno a podtrhuje jejich zářivý lesk. Reflexní kúra pro blond vlasy - pro barvené a přirozeně blond vlasy s bezoplachovým složením vlasy intenzivně vyživuje a posiluje. Vlasy nezatěžuje a zanechává je nápadně lesklé a zářivé díky obsahu zářivých mikročásteček. Reflexní kúra vyhlazuje a uzavírá povrch vlasu, působí až do dalšího umytí.

Lak na vlasy a Pěnové tužidlo pro blond vlasy ideálně doplňují řadu pro blond vlasy. Jedná se o jediné stylingové výrobky pro blond vlasy na trhu a splňují veškeré nároky plavých vlasů: chrání jejich odstín díky obsahu speciálních UV filtrů, poskytují dlouhotrvající pevnost účesu a dodávají blond vlasům oslnivý lesk – bez efektu plihnutí či slepování.

Jemná péče Barva vašich vlasů potřebuje šetrnou přírodní péči. Ať už máte svou přirozenou barvu vlasů, nebo barvené vlasy, můžete je ještě více rozzářit díky nové řadě šampónů a kondicionérů Colour Solutions od Oriflame. Nové šampóny a kondicionéry pečují o bohatost a intenzitu blond vlasů a díky unikátnímu složení pomáhají dlouhodobě uchovat odstín i barveným vlasům. Šampóny smyjí nečistoty a přebytečnou mastnotu z vlasů a pokožky hlavy. Kondicionéry pak vlasy vyživují a hydratují.

Barvu posilující šampón Honey Blonde s jedinečnou složkou zvyšující lesk blond vlasů. Jemně smývá nečistoty a zanechává vlasy krásné a zdravé díky výtažkům z citronu a slunečnice.

Po použití použijte přírodní kondicionér Honey Blonde obohacený o výtažky z citronu a slunečnice, díky kterým hydratuje blond vlasy a dodává jim zdraví a sílu a udržuje jejich barvu sytou a zářivou.

Perfektní barva Aktuálním tématem č. 1 je pro kadeřnické salony takový styl barvení, kdy vlasy působí jako by ani nabarvené nebyly. To, co ženy chtějí, je vypadat naprosto přirozeně, svěže a originálně. S novou technologií od Welly se tak kadeřník stává malířem – umělcem, který vytvoří na vlasech nádherné dílo, které nebude připomínat neživé paruky. S unikátní technikou barvení Freestyle Colors Painting lze docílit dokonale přirozené barevné variace přesně na míru. Žádná kombinace se neopakuje dvakrát. Každá je jiná, ale každá vypadá stejně přirozeně jako vaše vlastní barva.

Už žádný alobal na hlavě – jen štětec, ruka kadeřníka a jeho fantazie. Teď je možno s Wella barvami skutečně malovat! Už žádné na pohled "tvrdé" barevné přechody a znatelné odrosty na vlasech – jen přirozené pramínky a neznatelné barevné variace, prolínající se s hravou lehkostí.

S Freestyle technologií lze zesvětlit vlasy postupným zjemňováním přirozené barvy. Tento efekt je vhodný pro rovné nebo vlnité vlasy jakékoli síly v minimální délce 10 cm. Jemné, proudící toky barev vytvářejí ve vlasech vznešený obraz. Jedná se o přirozenou estetiku pro vysoce náročné zákaznice.

Slavné blondýnky

Doporučujeme

Články odjinud