Pravidelná konzumace vlašských ořechů může zpomalit šedivění vlasů

31. 3. 2015
Pravidelná konzumace vlašských ořechů může zpomalit šedivění vlasů
Příčinou předčasného šedivění vlasů může být také nedostatečná výživa. Ačkoli lidé v Evropě dnes většinou trpí obezitou, jsou zároveň podvyživení. Přecpávají se totiž energeticky bohatými jídly, která jsou ale chudá na důležité vitaminy, minerály a další mikroživiny. Vlasy jsou pak nejen nekvalitní, ale také mohou předčasně šedivět. Příčinou toho je nedostatek mědi, na kterou jsou bohaté právě vlašské ořechy.

Měď je ve vyšší koncentraci pro tělo toxická. Malé množství tohoto kovu však organismus potřebuje. Lidské tělo kupříkladu k syntéze černého barviva melaninu. Pokud je mědi nedostatek, ubývá melaninu a vlasy šedivějí.

„Vlasy vyžadují pravidelný přísun bílkovin, glukózy, vitaminů a minerálů, aby byly zdravé a rostly. Je to obvykle první místo, které trpí při nedostatku,“ tvrdí docent Jan Wadstein, expert na trichologii z Lundské univerzity.

Ideální pro zdraví vlasů je pravidelná konzumace vlašských ořechů. Ty jsou bohatým zdrojem vitaminu H (biotinu), vitaminu E a omega-3 mastných kyselin. Obsahují také měď. Tento minerál hraje důležitou roli při produkci melaninu, barviva, které dává vlasům barvu.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Dokážete jako jedni z mála rozeznat, že se někdo z rodiny chystá udělat chybné rozhodnutí. Buďte na něj tvrdí, za pár dnů vám za to poděkuje. Nepříjemný pocit můžete mít z toho, že se…

Nejčtenější články