Předpověď na tento týden: Připravte se na tropy, ale i bouřky

Předpověď na tento týden: Připravte se na tropy, ale i bouřky

V pondělí a úterý bude pršet, postupně se ale bude počasí vylepšovat. O víkendu přijdou opět tropická vedra se silnými bouřkami.

Studená fronta, která se z neděle na pondělí přehnala přes naše území směrem k východu, bude pomalu slábnout. V druhé polovině týdne se začne oteplovat a v pátek k nám má proudit teplý vzduch od jihozápadu. V sobotu a v neděli Českou republiku čekají tropické teploty, ale místy i bouřky a přívalové deště.

Úterý

V úterý čekejte oblačno až zataženo, na severu a severovýchodě republiky se mohou objevit přeháňky. Odpoledne a večer začne oblačnosti i srážek ubývat. Nejnižší noční teploty se dostanou na 16 až 12 °C, přes den vystoupí na 20 až 24°C, na jihovýchodě republiky až 26 °C. Povane mírný západní vítr, který bude ještě odpoledne slábnout.

Středa

Ve středu se začne vyjasňovat. Čeká nás polojasno, přechodně oblačno a ojediněle se objeví přeháňky. Přes den se vyšplhají teploty na 26 až 30 °C, noční minima se dostanou na 16 až 12 °C. Vát bude slabý vítr od západu a severozápadu.

Čtvrtek

Ve čtvrtek by mělo být polojasno až skoro jasno, na horách lze očekávat zvýšenou oblačnost a přeháňky. Noční teploty by se měly pohybovat kolem 11 °C, přes den by neměly překročit 30 °C. Bude foukat mírný severozápadní vítr.

Pátek

Koncem týdne začne tropické počasí. Jasnou a polojasnou oblohu vystřídá v Čechách odpoledne a večer zvýšená oblačnost s občasnými bouřkami. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C, přes den se vyšplhají na 30 až 34 °C. Vítr bude foukat mírný jihozápadní.

Víkend

V sobotu a neděli bude zataženo s deštěm, ale teploty tropické. Během soboty se mohou objevit přeháňky i bouřky, v neděli bude na většině území republiky pršet. Nejnižší noční teploty se očekávejte mezi 20 až 16 °C, na začátku příštího týdne 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 31 až 36 °C, od západu postupně 22 až 27 °C.

Doporučujeme

Články odjinud