6
Fotogalerie

Přehlídka krásy přispěla na dobrou věc!

Velká módní show Jiřiny Tauchmanové pomohla nadaci Rakovina věc veřejná částkou 203.018 korun! Krása a radost, smutek a bolest – protiklady, které však k sobě mají velmi blízko. Krása a z ní pramenící pocit radosti, se v mžiku může obrátit v bolest a nezměrný smutek. To když člověk vážně onemocní…

Stejně jako se radost a smutek prolínají v lidském životě, tak se prolnuly při Velké módní show Jiřiny Tauchmanové pro nadaci Rakovina věc veřejná.

Ve světle divadelních ramp a lesku krásných rób plynula slova o vážné nemoci naprosto přirozeně, a to je důležité pro to, aby rakovina nezůstávala strašákem, před kterým se schováváme. Čím zodpovědnější postoj zaujmeme, tím větší máme šance jí předejít.

A když nemoc propukne, postavit se jí čelem a bojovat, je základní předpoklad úspěšné léčby. O přesvědčivosti slov Jana Musila, moderátora večera, nemohl nikdo z přítomných pochybovat.

Ten však nebyl na pódiu sám, spolu s Terezou Kostkovou, oblečenou jak jinak, než ve velké večerní z dílny Jiřiny Tauchmanové, vytvořili dvojici, jejímuž šarmu nešlo odolat.

V milé a neformální atmosféře se nesl celý večer, během kterého zaznívala slova veselá i vážná. Není rovněž náhodou, že mezi modelkami večera byla i Vlaďka Erbová, která je tváří nadace Rakovina věc veřejná, svou přítomností na divadelním „mole“ akci podpořili též Eliška Bučková, Jitka Válková, muž roku 2010 Jan Hájek či 2. nejkrásnější muž světa Josef Karas.

Částka, která byla připsána na konto nadace Rakovina věc veřejná, se vyšplhala na 203.018 Kč!

Kdo by snad stále ještě považoval Jiřinu Tauchmanovou především za návrhářku svatebních a velkých společenských rób, ten měl možnost se přesvědčit o šíři její tvůrčí invence.

V muzikálové atmosféře viděli diváci nejprve kolekci casual, tedy kolekci pro denní nošení. Sympatické na dnešní módě a zvláště pak v podání tak renomované návrhářky, jakou je Jiřina Tauchmanová, je to, že záleží především na nositelce, pro jakou příležitost nakonec model oblékne.

Nejen nádherné halenky, ale i kabátky a bundičky mohou ve fantazii každé ženy vyústit v neopakovatelný model sportovnějšího nebo slavnostnějšího charakteru. Tyto stylové proměny umožňuje i kvalitní a neotřelý materiál a vhodné doplňky. Modelky oblékly kožené rukavice od společnosti NAPA Dobříš, o obutí se postarala společnost Baťa. A materiál?

Vytkávaný brokát Kolowrat, je určen nejen na společenské modely, jimž dodá tradiční vzhled, ale i na kabátky se sportovnějšími prvky. Halenky i pánské košile jsou zhotoveny z jemného materiálu od tradičního českého výrobce Mileta Hořice. „Kolekce pánských košil má dnes večer svou premiéru,“ sdělovala Jiřina Tauchmanová s neskrývanou radostí. „Pánové mají možnost pořídit si košili svých snů, ať už jde o design, materiál, zpracování nebo prostý fakt, že jim dokonale padne. A jak znám ženy, věřím, že i jim udělá tato kolekce radost.“

Malá a velká společenská kolekce nabídla vše, co si jen srdce může přát. Od decentní barevnosti přes zářivě barevné modely až po vysoce třpytivé. Žádná žena nemusela odcházet s pocitem, že by nenašla model na svou postavu. Rozmanitost siluet se zdůrazněnými nebo naopak zakrytými partiemi dává šanci všem. A to platí i o zdobnosti – kolekce nabízí hladké i bohatě zdobené modely. Kromě brokátu dostaly prostor další tradiční materiály jako satén a tyl. Celkový dojem, jaký žena ve společnosti udělá, záleží nejen na jejím modelu, ale i na vzájemném souladu s mužem, kterého má po boku. Pánské obleky značky Koutný vynikají kvalitním materiálem i zpracováním a již tradičně se objevují spolu s malými a velkými večerními róbami na přehlídkách Jiřiny Tauchmanové, nejinak tomu bylo i tentokrát.

Vrcholem večera byla svatební kolekce, pro ženy a dívky inklinující k jednoduché a přitom vysoce ženské klasice, byly určeny brokátové kostýmky nebo splývavé modely ze saténu, který přímo vyzývá k plisování. Romantiky chytil za srdce nejzdobnější model s bohatou tylovou sukní, která byla doplněna minimalistickým živůtkem z brokátu. Všem společenským i svatebním šatům dodávaly dokonalosti nápadné šperky, samozřejmě opět z dílny skvělé Jiřiny Tauchmanové.

ČTĚTE TAKÉ:
Stylové a pohodlné pánské spodní prádlo!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud