Přehlídka miliónových šatů

Přehlídka miliónových šatů

Hollywood opět zažil velkou slávu. V Los Angeles se předávaly prestižní ceny Zlatý Glóbus a na ceremoniál se sjelo tolik hvězd filmu a televize, že se daly jen těžko spočítat. Pojďte se s námi podívat na pověstný červený koberec před hotel Beverly Hillton, kde se vše odehrávalo.

Slavnostní večer netrpělivě očekávali nejen filmový fanoušci, ale také všichni znalci a milovníci posledních módních trendů. Celebrity nezklamaly, róby od vyhlášených návrhářů, skvělé doplňky a nejdražší šperky, jaké si jen dotážete představit. Bylo se opravdu na co dívat.

Předávání Zlatých Glóbů je hned po Oscarech nejprestižnější událostí roku, proto si jej nenechal ujít nikdo, kdo v Hollywoodu něco znamená. Asociace Hollywoodských zahraničních novinářů již po 62 udílela ceny za nejlepší výkony na plátně a obrazovce. Mezi letošními vítězi najdete taková zvučná jména jako Annette Bening, Hillary Swank, Clint Eastwood, Natalie Portman, Leonardo DiCaprio, Glenn Close, Mick Jagger, Anjelica Huston či Robin Williams. Na velkolepě pojatém pódiu se vystřídaly takové megastar jako Nicole Kidman, Halle Berry, Renee Zellweger, Lisa Marie Presley, Cate Blanchett, kterým z hlediště přihlížel celý zástup slavných.

Dámy se pro večer Zlatých Glóbů oblékly skutečně kouzelně. Snad kromě Diane Kruger si všechny přítomné zaslouží jedničku s hvězdičkou. Dokonalý glamour styl, který se očekává od celebrit, byl k vidění na každém kroku. Nicole Kidman překvapivě nepřišla oděná do Chanel, ale do tmavě modré róby zdobené pavími pery od Gucci. Stejnou barvu šatů zvolila i černovlasá Charlize Theron, jednoduché linie Dior modelu nechaly vyniknout její perfektní postavě. Modrá je dobrá i pro Cate Blanchett, ta však sáhla do světlém tónu a moc jí to v šatech od Jean-Paula Gaultiera slušelo.

Velkým hitem se vedle modré stal čokoládový odstín, na něm se shodly Hillary Swank, v modelu od Calvina Kleina si došla pro zlatou sošku za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli ve filmu Clinta Eastwooda Million Dollar Baby; opět štíhlá jako proutek Renee Zellweger, která vystavila svou novou postavu na odiv v kreaci od své oblíbené Caroliny Herrery a Kate Hudson se oblékla u své oblíbené značky Versace. Zdá se, že stylisté těchto hvězd byli naladěny na stejnou vlnu.

Jako bohyně z řeckých bájí působila Uma Thurman ve sněhově bílé kreaci od Diora. V bílé si pro cenu došla i drobná Natalie Portman, model od Chloé s černým páskem doplnila šperky z vyhlášeného klenotnictví Van Cleaf&Arpels. Světlý krémový odstín šatů od Valentina nechal dokonale vyniknout exotické kráse Halle Berry, která je považována každým rokem za nejlépe oblékanou hvězdu Hollywoodských slavností. V bílém se ukázala i Naomi Watts, bílá róba s nápadnou stříbrnou výšivkou z ateliéru Valentino patřila mezi nejvydařenější celého večera. Valentinův fan klub rozšířila i Portia de Rossi, jejíž jednoduché šaty se ukázaly být mimořádně efektní.

Scarlett Johansson okouzlovala glamour stylem 40. let nejen díky svému nalíčení a účesu, ale také šaty od Rolanda Moureta, které si na Glóby vybrala. Naprosto nepřehlédnutelnou se stala Jennifer Garner a to díky rudé róbě od … ano, od Valentina. Ten se nepochybně stal nejvyhledávanějším návrhářem 62. ročníku filmových cen. Jeho vyhlášený ateliér navštívila i Claire Danes a odnesla si něžné lila šaty na ramínka, které doplnila šperky od Harryho Winstona.

Ke klasické černé se tentokráte uchýlilo tentokrát jen malé množství dam. Meryl Strep, Glenn Close, Kate Winslet (také made by Valentino) či vítězná Annette Bening, která v jednoduché róbě od pánů Dolce a Gabbana vypadala velmi sexy a hravě se vzhledem vyrovnala mladičkých herečkám.

Na závěr si neodpustím malé přirovnání a sice mezi zahraničími a tuzemskými „ceremoniály“. Opravdu nevím, na co si místní celebrity hrají, když se nestydí přijít na předávání cen, ať již hudebních, televizních či filmových, v džínách a tričku či obnošeném kostýmu. I takový rebel jakým je Mick Jagger moc dobře ví, kdy je čas na oblek. Máme tu přeci skvělé návrháře i butiky světově vyhlášených značek. Kdo jiný než vy a kdy jindy než na slavnostních večerech by se měl ukazovat v nejkrásnějších a nejžhavějších módních trendech!?

autor: Simona Foto: zdroj internet

Doporučujeme

Články odjinud