Při námluvách vítězí rozum nad krásou

Při námluvách vítězí rozum nad krásou

Když dnešní člověk vyrazí na rande, uvítá u partnera spíše intelekt a smysl pro humor, než vypracované tělo a vzhled hollywoodské hvězdy. Průzkumy jasně dokazují, že v poslední době je atraktivnější bystrý mozek než napumpované svaly. „Jednoduše chceme mnohem více někoho, kdo nám přinese nové poznání, rozšíří obzory a zároveň třeba i pobaví.

To je pro typického člověka, který hledá partnera, daleko lepší kombinace, než naprostý hlupák, který je ke smůle všech zúčastněných skrytý v nádherném těle,“ tvrdí se v průzkumu, pod nějž se podepsala britská organizace Connexions Card, která má ve Velké Británii na starost dospívající mládež se zájmem o vysokoškolská studia a další vzdělávání.

Ze studie jasně vyplývá, že většina z osmi set dotázaných mužů a žen klade u potencionálního partnera důraz spíše na znalosti, než na krásu těla nebo bohatství. Třiaosmdesát procent věří, že dobré vzdělání obou partnerů je předurčuje ke spokojenému životu a ke společně dosaženým úspěchům daleko více, než kdyby oba vypadali jako králové a královny krásy.

Autoři průzkumu své informace doplnili například zjištěním, že čtyřiašedesát procent žen se klidně vzdá nákupů šatů za stovky tisíc korun za předpokladu, že bude jejich vysněný muž chytrý a vzdělaný. V souvislosti s tím čtyřiapadesát procent mužů dokonce prozradilo, že kvalitní vzdělání považují za hodnotnější, než třeba Ferrari. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud