Při nevěře se hubne rychleji než při dietě

Při nevěře se hubne rychleji než při dietě

Pokud partner či partnerka začnou výrazně hubnout a nedrží přitom žádnou dietu, může to být indikátorem nevěry. Podle britských vědců totiž více než polovina lidí, kteří mají milostný poměr za zády stálého partnera, začne výrazně hubnout. A to rychleji než při držení diety.

"Více než polovina mužů a dvaašedesát procent žen tvrdí, že výrazně zhubnuli poté, co si našli milence či milenku," tvrdí psychologové z Brimingham City University na stránkách deníku Daily Mail. Na výzkumu spolupracovali s provozovateli seznamky pro nevěrníky UndercoverLovers.com.

Nevěrní muži zhubnou při aférce v průměru tři, nevěrné ženy čtyři kilogramy.

"Udržování tajného milostného poměru klade na člověka obrovský tlak. Lhaní, vyhýbání se přímé konfrontaci a úskoky za zády partnera způsobují velké množství stresu. Člověk produkuje adrenalin a stresový hormon kortizol, srdce buší rychleji, dech je zrychlený, krevní tlak se zvýší a hladina serotoninu sníží. To vše vede ke spálení většího množství kalorií," tvrdí profesor Craig Jackson z Birmingham City University.

Na hubnutí mají vliv také behaviorální faktory. Člověk udržující milostný poměr má náhle více fyzických aktivit, větší část dne tráví v pohybu a také většinou začne aktivně sexuálně žít. Mnozí nevěrníci hubnou záměrně, aby se nové lásce líbili.

Doporučujeme

Články odjinud