Při výběru IVF centra se vyplatí rozvaha a srovnávání

Při výběru IVF centra se vyplatí rozvaha a srovnávání

Pokud jste se rozhodli k návštěvě centra asistované reprodukce, už vám zbývá jediné. Vybrat to správné. Jak to ale udělat, aby byl váš výběr opravdu optimální?

www.zenska-neplodnost.cz

Dejte si záležet

Jestliže máte s početím dítěte problém, vaše cesty do centra asistované reprodukce nejspíše povedou vícekrát. Už jen proto výběr neuspěchejte. Budete tam totiž trávit nejspíše i dost času, klást mnoho otázek a vést hodně telefonických hovorů. To správné centrum zajistí vaši spokojenost, komfort a víceméně i pocit pohody. Další stres totiž rozhodně nepotřebujete.

Hledejte na internetu

Spoustu zkušeností, názorů a rad najdete na webových stránkách týkajících se infertility. Na internetu je nespočet zaregistrovaných žen trpících stejným problémem. Vyměňují si zkušenosti a navzájem se i anonymně psychicky podporují.

Když už máte pocit, že vás nikdo nechce poslouchat, anebo nevíte kam pro radu, možná malou pomoc najdete právě tam. Nejcennější informace o konkrétním centru asistované reprodukce nepochází z letáčku onoho centra, ale ze zkušeností ostatních žen, které se tam léčí nebo léčily.

O co se ještě zajímat?

  • Zjistěte si všechny konkrétní informace o jednotlivých výkonech.
  • Provádí například odběr vajíček v celkové narkóze, nebo vás přesvědčují, že je to výkon nebolestivý?
  • Pokud máte nízký práh bolestivosti, je na vás, zda tento výkon podstoupíte právě tam.
  • Vysvětlí vám lékaři a sestry nebo porodní asistentky ochotně plán vaší IVF?
  • Nechají vás nahlédnout do dokumentace a objasní všechny termíny, kterým nerozumíte?
  • Ukážou vám názorně, jak a kam přesně píchat injekce?
  • Zachovávají vaše soukromí při vyšetřování?

Dobré je si i pročíst statistiku úspěšnosti jejich transferů. I když je centrum asistované reprodukce zdravotnické zařízení, kam většinou nechodíme moc rádi, měli byste se tam cítit víceméně dobře a bez stresu. Pokud se vám tam něco nebude líbit, ať už chování personálu, nebo jednotlivé postupy, máte nárok na popřemýšlení o změně.

ČTĚTE TAKÉ:
Eva Decastelo objevila po porodu kouzlo podprsenek!

Doporučujeme

Články odjinud