Příběh čtenářky: V naší rodině šéfuje pes! Kvůli němu máme s manželem krizi

20 komentářů

Babaloo55
12. srpna • 19:13

Nero se nebude cítit odstrčený (nemá lidské city, ale zvířecí pudy), ale uvědomí si, kde je jeho pozice ve smečce. Chce to najít někoho, kdo se převýchovou psů zabývá. Láska ke zvířeti není jen o tom, že mu budu vyvařovat a nechávat spát v posteli. Na převýchovu není nikdy pozdě. Pes, stejně jako člověk, se učí celý život. Takže panička u psycholožky, pes u cvičitele.

Warhammer
12. srpna • 10:19

Úplně chápu, že paní psa potřebuje- pracuju taky jako překladatelka a bez zvířete má člověk povídat si s monitorem počítače. Mám doma dvě fenky menšího plemene, ale tohle by si v životě nemohly dovolit. Konflikty s jinými psy bych nesnesla, musí poslouchat i moje odrostlé děti a manžela a protože bydlíme na venkově, musí umět chodit na vodítku i bez něj a neutíkat za zvěří. Jsou to sice mí první psi, ale s výchovou jsem se radila s kynology a vyplatilo se to. Pes není dítě, koneckonců tak rozmazleně děti bych nevystála taky. A mám obě feny v domě a spí mi v nohách postele :) pokud si je tam nepřeju, šupajdí na zem na svoje pelechy.
Pes musí být v rodině na nejnižším žebříčku hierarchie a je jedno, jestli je v domě nebo na dvoře. Jen ti v domě se vychovávají snáz, protože je u každé lumpárny přistihnete.

j66
12. srpna • 10:01

Eviicka: Pro "klid v rodině" nakonec držím hranice jen tam, kde nemohu ustoupit Po pár hysterických scénách se to naučíte.

Kryšpínek
11. srpna • 19:20

Je mi líto toho psa, je mi líto majitelů.
I pes který má jasně dané hranice může být šťastný.Pes a postel. To je na volbě majitelů.
Pes v posteli se nemusí rovnat rozmazlený pes. Pes v posteli může být jinak fajn parťák do nepohody...Ale nikdy není pozdě začít s tím něco dělat a je super, že si to zakladatelka uvědomila.
Držím palec.

Silvie.F
11. srpna • 11:45

Já mám jen 2 činčily a ty jsou v kleci, běhat mohou jen po chodbě za dozoru, protože rády všechno ochutnávají potvory chlupatý :-)

jurasek97
11. srpna • 10:27

Mata69: věřím že máš zvířata ráda :) taky chci k baráku psa, ale co bude více méně celoročně venku, když bude zima tak bude na chodbě, nepotřebuju další zvíře co mi bude courat po baráku, na to mi stačí kočky :) ale u mě prostě i ty kočky musí poslouchat, a když řeknu dolů nebo ven, tak prostě jdou, po nábytku nesmí, na linku ani nemluvím, jasně že tam lezou ale když je chytnu tak je zle :)

Eviicka
11. srpna • 0:36

Mata69: přesně tak o postel nejde :-), já tím chtěla říct jenom to, že pokud pes nebo kočka jsou v posteli patologie to není, pokud pes (ale někdy i kočka) doma šéfují, je to průšvih jako hromVěřím, že máš psy a zvířata ráda, taky jsem je měla ráda v době kdy pes do postele nesměl. Ale po rozchodu s bývalým mi bylo samotné v posteli trochu smutno, takže jsem některé postoje přehodnotila :-).

Mata69
10. srpna • 23:20

Eviicka: jurasek97: po tomto prohlášení asi těžko vysvětlím, že zvířata mám ráda, psy obzvláště :-) Ale je to tak. Pravda je, že u nás jsou zvířata vždy "venkovní". Ale to je jedno, tady jde spíš o to, že ten vztah paní k psovi je fakt nějak patologický....

jurasek97
10. srpna • 21:54

Mata69: nechodí ven tak mi to nevadí, kdyby courali po venku tak bych je v posteli nesnesla ;)

Eviicka
10. srpna • 20:09

Mata69: tak u bytových zvířat to je jinak, tam většina lidí s postelí vyměkne, ale to nemá s rozmazleností nic společného. Můj pes do postele může pokud mu to dovolím, a když řeknu dolů, tak jde. (zase jsou ale mezery ve výchově jinde :-D).
Elynor: no je fakt, že můžeš mít pravdu, ale je to šílená představa... zničit život sobě, rodině i tomu zvířeti "pro klid v domě".

Elynor
10. srpna • 18:56

Eviicka: chyba manžela to sice je, ale zas si umím představit, že to vzdal hlavně proto, že když se pokusil psa umravnit, tak manželka na něj ječela, aby nebyl zlý na to ubohé zvíře. Muži mají tendence ustoupit pro "klid v domě" a než by pokaždé poslouchal scény, tak radši psa ignoruje a nechá manželku, aby ho rozmazlovala. Syn je v trochu jiné pozici, ten si může spíš dovolit "nedělat psovi kašpara", jak je psáno v článku, od syna to matinka nějak vydýchá. Takových případů je bohužel hodně, kdy lidi bez zkušeností si vezmou psa, berou ho jako člověka a ne jako zvíře, neumí ho vychovat, nechají ho takhle zpovykat a pak si s ním nevědí rady...

Mata69
10. srpna • 15:20

jurasek97: pro mě je naprosto nepřijatelné, aby jakékoliv zvíře s námi sdílelo postel.

Mata69
10. srpna • 15:19

Eviicka: no jasně, však i píšu, že se mu divím, že takhle ustoupil. Ale vážně nerozumím tomu, že někdo nechá psa takto ovládnout domácnost.

jurasek97
10. srpna • 13:05

s náma spí kočky taky v posteli, ale jsou nasyslený u mě :) takže u nás je to spíš obráceně, i kdybych nechtěla tak se musím přilepit na přítele, jinak bych spala já nevím kde :D

Eviicka
10. srpna • 12:55

Mata69: paradoxně je to ale i chyba manžela, protože se psem žijí všichni, tak i on měl psovi stanovit jasná pravidla - alespoň vůči sobě. Jediný kdo to trošku zvládá je syn, a kupodivu to funguje, nad tím by se měli doma zamyslet. Psi hodně brzy pochopí, co na koho platí, a opravdu respektují toho, kdo ty pravidla dává.

Mata69
10. srpna • 11:49

Možná by se paní divila jakou mají psi hierarchii ve smečce...jak "drsné" zacházení...a žíjí tak spokojeně v řádu a jasných pravidlech.
Fakt se divím tomu manželovi, že klidně vyklidil místo ve své posteli a odstěhoval se na gauč. To mi hlava nebere...
Jestli je ten článek skutečný příběh (a já tedy věřím, že klidně může), tak je paní fakt totální magor. A šťastný není nikdo, jak ona si přeje...ani ona, ani manžel, ani ten blbej pes.

Eviicka
10. srpna • 10:20

Elynor: přesně tak, v tomhle případě je ten pes opravdu chudák, nezná své místo, je to podobný jak rozmazlené děti, které nemají pravidla, taky nejsou šťastnější, ale spíš frustrovanější.

Elynor
10. srpna • 9:43

Ten chlap musí mít svatozář! Nechat se takhle ve vlastní domácnosti omezovat kvůli psovi. Paní to došlo sice pozdě, ale přece, má nejvyšší čas se vzpamatovat, jinak skutečně zůstane sama se psem, a jestli píše, že nechce, aby byl pes bezduchým otrokem - co je sakra ona? Poslušná služka, co splní alfa samci ve smečce všechna přání, kdyby to od ní chtěl manžel, jistě by se bouřila, ale psovi se podřizuje a vůbec jí to nepřijde divné. Dneska chodí manžel a syn domů až večer, je to jen otázka času, kdy přestanou chodit vůbec. Navíc tedy tomu psovi to taky neprospívá, pes není disponovaný na to, aby šéfoval lidské smečce. Akorát je zmatený a proto nezvladatelný. Nechápe, jaké je vlastně jeho postavení, a tak se snaží, jak umí, což bohužel dle lidských parametrů vede k problémům výše popsaným. Chudák pes.

Silvie.F
10. srpna • 9:16

Stačil mi ten nadpis :-/ Zvířata miluju, ale paní to přehnala. Psa bych dala na převýchovu cvičiteli a paní ať se zamyslí, proč si manžela brala a začne se sebou něco dělat.

Mata69
10. srpna • 9:05

Tak to je síla...paní je pes milejší než spokojené manželství. Aby pejsánek měl krásný psí život, nechá raději odejít manžela???
Paní je blázen....jestli neposlechne psycholožku, zůstane s tím nezvladatelným čoklem sama.

Doporučujeme

Články odjinud