Přibývá impotentů. Viníkem je alkohol

Přibývá impotentů. Viníkem je alkohol

Rozsáhlá britská studie přinesla šokující závěry. Až polovina mužů v zemi prince Williama má problémy s impotencí. A lékaři vědí, proč tomu tak je. V Británii je totiž velmi populární nadměrná konzumace alkoholu.

Pánové si ho dopřávají několikrát týdně, přičemž většina z nich se alespoň jednou týdně zalije množstvím mnohem větším, než je zdrávo. A impotence trápí i jiné země Evropy, kde alkohol konzumují neumírněně.

Britský průzkum také odhalil, že mnoho mužů pak tiše trpí a impotenci neřeší, což má v konečném důsledku devastující důsledky na jejich sebevědomí a vztahy. Jak totiž muži o svých problémech mlčí a přecházejí je, ženy se pak většinou viní z problémů a mají pocit, že nejsou pro své partnery dost atraktivní.

Podle průzkumu má v Británii ve střízlivém stavu problém s erekcí 19 procent mužů, 31 procent něco podobného zažívá po bouřlivé noční pijatyce, zatímco 68 procent pánů mělo někdy v životě nějaké potíže včetně předčasné ejakulace.

Přitom debatovat na toto téma s lékařem nedokážou dvě třetiny ženatých Britů. Každý osmý muž by se nesvěřil nikdy nikomu.

„Ačkoli je to extrémně rozšířeno, tabu povaha těchto problémů znamená, že většina trpících vůbec nehledá pomoc a řešení. Stigmatizace, ostuda a obavy z reakcí partnera, někdy také popírání, to vše hraje roli. Mnoho mužů trpí v tichosti a doufá, že je to jev přechodný a že jim není možné pomoci,“ komentoval výsledky studie sexuolog Colm O´Mahony z nemocnice v Chesteru.

Jedním z největších viníků mužské impotence dnešní doby je především nadměrná konzumace alkoholu. Následují kouření, stres, léky, obezita a kornatění tepen.



ČTĚTE TAKÉ:
Hnědá je nová černá!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud