Přijde Angelina Jolieová o adoptované dítě?

Přijde Angelina Jolieová o adoptované dítě?

Nepříliš šťastně začne Nový rok pro Angelinu Jolieovou, známou především z role Lary Croftové v kultovním snímku Tomb Raider. Čekají ji totiž nekonečné soudní tahanice o to, zda kambodžský chlapeček Maddox, jehož adoptovala v roce 2002, zůstane v její péči.

Americké úřady právě vypátraly, že Maddox, jemuž je dva a půl roku, není sirotek, jak herečka dosud předpokládala, ale oběť bezohledných obchodníků s dětmi. K šokujícímu zjištění dospěli agenti FBI během vyšetřování aktivit nadace Seattle International Adoptions Inc., která sídlí ve státě Washington a vyhledává pro mohovité Američany mezi sirotky v zemích třetího světa kandidáty vhodné k osvojení.

Jak při policejním vyšetřování přiznala její bývalá ředitelka Lynn Devinová, místo toho však v některých případech kupovala novorozence od nemajetných matek. Tak tomu bylo i v Maddoxově případě. "Netušila jsem, že nepochází ze sirotčince," komentovala výsledky pátrání po synkově původu Angelina Jolieová.

Současně dala najevo, že se chlapce nechce vzdát a o právo na jeho výchovu chce bojovat všemi prostředky. V minulosti Jolieová vyslovila přání adoptovat další osamělé děti z rozvojových zemí.

„Mým snem je mít velkou rodinu a zachránit co nejvíce sirotků před pobytem v nejrůznějších sociálních zařízeních," uvedla osmadvacetiletá herečka v srpnu 2003 v rozhovoru s reportéry. Odpověd na otázku, jak nynější odhalení ovlivní její rozhodnutí, zatím není známa. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud