Princ Filip, manžel královny Alžběty, byl propuštěn z nemocnice

Princ Filip, manžel královny Alžběty, byl propuštěn z nemocnice

Princ Filip (90), který se před pěti dny podrobil urgentní operaci srdce, se již v úterý 27. prosince připojil k rodinným oslavám Vánoc. Manžel britské královny Alžběty II. (85) opustil londýnskou nemocnici Papworth poblíž Cambridge v tmavém Range Roveru, usmíval se a zdravil místní obyvatele, kteří se shromáždili, aby mu popřáli dobré zdraví.

Princ Filip (90), který se před pěti dny podrobil urgentní operaci srdce, se již v úterý 27. prosince připojil k rodinným oslavám Vánoc.

Manžel britské královny Alžběty II. (85) opustil londýnskou nemocnici Papworth poblíž Cambridge v tmavém Range Roveru, usmíval se a zdravil místní obyvatele, kteří se shromáždili, aby mu popřáli dobré zdraví.

"Připojí se ke královně a dalším členům královské rodiny v Sandringhamu," potvrdila mluvčí Buckinghamského paláce.

Vévoda z Edinburghu byl přijat do nemocnice v pátek 23. prosince krátce poté, co si začal stěžovat na bolesti na hrudi. Lékaři provedli testy, objevili zablokovanou tepnu a provedli "minimálně invazivní proceduru zavedení koronárního stentu".

Jak uvádí list Guardian, operace se zdařila. Princ tedy doufal, že se k rodině přidruží již na Hod boží, kdy lidé ve Velké Británii slaví Vánoce. Lékaři však nechtěli nic riskovat a nechali si ho pod dozorem ještě trochu déle.

Není zatím jasné, kolika veřejných vystoupení se princ Filip příští rok zúčastní. Letos se objevil na veřejnosti více než 300krát, což je více, než zvládl kterýkoliv jiný člen královské rodiny. Na počátku léta, v době, kdy oslavoval devadesáté narozeniny, přitom tvrdil, že své aktivity omezí.

Řekl tehdy: "Mám pocit, že jsem si své už odpracoval. Chci si trochu užít, mít trochu méně povinností, méně popojíždění z místa na místo, méně příprav a méně tlaku na to, abych něco říkal. Kromě toho je pravda, že mi paměť neslouží tak, jak dříve. Nepamatuji si jména. Prostě, tak trochu zpomaluji."

ČTĚTE TAKÉ:
Britský důstojník se chtěl zbavit manželky. Dal ji na seznam teroristů

ČTĚTE TAKÉ:
Pět stravovacích neřestí

Doporučujeme

Články odjinud