Princ Harry zesměšňuje prezidenta Bushe

Zdánlivě pevnému americko-britskému spojenectví hrozí nebezpečí. Ovšem pouze v případě, když na trůn v Buckinghamském paláci usedl po otci Charlesovi a starším bratrovi Williamovi třetí v pořadí následnictví, princ Harry (21).

Místo nedotknutelné autority pro něj totiž prezident George W. Bush, představuje terč hrubých vtipů.

Svůj pokoj na vojenské akademii v Sandhurstu, která vychovává elitu britské armády, vyzdobil desítkami plakátů současného nejmocnějšího muže planety. Pochopitelně pomocí fixu přizdobených tak, aby působily co nejkomičtěji. Pod titulem Největší citáty naší doby vévodí sbírce nástěnka se stovkou nejnepodařenějších výroků, které prezident George W. Bush pronesl od svého vstupu do Bílého domu v lednu 2001.

Nejpodařenější z nich, alespoň podle prince Harryho, vyřkl prezident těsně po zahájení invaze do Iráku a zní následovně: „Naši nepřátelé nikdy nepřestanou přemýšlet, jak by mohli naší vlasti uškodit, my to děláme také.“

Výzdoba princova pokoje se mezi ostatními studenty akademie těší velké oblibě a právě díky ní přisuzují spolužákovi s královskou krví neobyčejný smysl pro humor.(Plus)

Doporučujeme

Články odjinud