Principál „Jezerky“ Jan Hrušínský si užil léto na moři

Principál „Jezerky“ Jan Hrušínský si užil léto na moři

Rychle a nepozorovaně prý uběhlo léto řediteli Divadla Na Jezerce Janu Hrušínskému. „Utekla mi celá řada let, ale to letošní léto jsem byl rozhodnut nepropásnout a pořádně si ho užít. Jenže ono letos vlastně žádné léto nebylo,“ říká.

„Částečně jsem byl v Jižních Čechách, částečně v Praze v divadle, protože kancelářská akta je bohužel třeba vyřizovat i o prázdninách. Ale týden jsem si opravdu užil na lodi s přáteli, s nimiž jsem podnikl plavbu po řeckých ostrovech a na divadlo jsem vůbec nemyslel. Tedy první dva dny,“ dodává.

Nyní na konci léta se Jan Hrušínský podle svých slov těší na své kolegy a na všechny kamarády z divadla. „A také na první představení Charleyovy tety, kterým 15. září zahajujeme sezónu,“ uvádí. Publikum se na této scéně znovu setká hned ve druhé polovině září rovněž s Williamem Shakespearem – jeho dvěma hrami, které Hrušínský nastudoval.

Bouřlivý aplaus odměňuje každé představení tragédie Othella, dramatu o lásce, závisti, žárlivosti a o tom, že nejbělejší tvář může mít nejčernější duši. Hrají v něm vynikající Radek Holub spolu s Matrinem Sittou a Terezou Němcovou. Mezi nejoblíbenější tituly na Jezerce patří i skvělá komedie o zavržených a odmítaných láskách Večer tříkrálový s Barborou Kodetovou, Radkem Holubem a Miluší Šplechtovou v hlavních rolích. Jan Hrušínský se také rád setká s hercem Vladimírem Pucholtem, jenž přijede do České republiky a možná se zastaví na Jezerce.

„Těším se na i na zkoušení komorního muzikálu na téma Francois Villon, který napsali pánové Jiří Hubač, Ondřej Brzobohatý a Pavel Vrba a na výkon Jana Dolanského v titulní roli, stejně jako na zkoušky skvělé komedie Jeppe z vršku, kde bude hlavní roli hrát Radek Holub,“ říká principál Divadla Na Jezerce. „A v neposlední řadě se těším na další léto a jsem rozhodnut, že příště už ho opravdu nepropásnu,“ dodává.


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

ČTĚTE TAKÉ: Chcete být sexy? Vyzkoušejte imitaci samodržících punčoch!

Doporučujeme

Články odjinud