Princova pomsta

Princova pomsta

Po zveřejnění fotografií zachycujících Kate Middleton nahoře bez se princ William opravdu naštval. Společně s manželkou žaluje vydavatelství Mondadori, jehož vlastníkem je šedá eminence italské politiky Silvio Berlusconi.

Už v polovině září, bezprostředně po zveřejnění fotografií, královský pár dosáhl toho, aby francouzský soud zakázal další publikování snímků. Všem, kdo fotky nebo kopie mají, nařídil, aby je do 24 hodin manželům odevzdali.

Každé další otištění by pak bylo pokutováno částkou 10 tisíc eur. Francouzští policisté na základě žaloby podané jménem prince Williama a Kate zahájili další vyšetřování okolností, za jakých došlo k pořízení snímků.

Šéfredaktorka časopisu Closer, kde byly fotografie publikovány poprvé, zatím pouze přiznala, že najala fotografa na volné noze, aby manželský pár sledoval po dobu jeho pobytu v provensálském zámečku Chateau D'Autet.

Jméno paparazziho zatím není známé, podle francouzského práva totiž vydavatelé musí chránit své novinářské zdroje. Je ale jisté, že pozorování paparazziho přineslo ovoce.

Fotografie Kate slunící se nahoře bez oběhly svět a zvýšily prodej časopisů. Nikdy nebyly otištěny v britských publikacích. Princ William si představuje, že paparazzi skončí za mřížemi, protože zasáhl brutálním způsobem do soukromí mladého páru. Nakolik se jeho přání vyplní, ukáže až další průběh vyšetřování.

Doporučujeme

Články odjinud