Případ divných prsou

Případ divných prsou

Jestli si myslíte, že prodávat spodní prádlo je nuda, nuda a šeď, hned Vám můžeme ukázat, že tomu tak není, že je to práce hezká, zábavná, dovolí nám s našimi zákaznicemi prožívat jejich ženské příběhy a pomáhat je i částečně řešit radami z našeho oboru. Kdybych to měla říci jednoduše, prodávat spodní prádlo, to je život sám.

Ve čtvrtek ráno jsem přišla po kratší dovolené do naší prodejny v Bílé labuti a moje kolegyně Laďka už tam byla, počítala zboží a hned se na mně smála. Povídá: „Martino, včera jsem tady řešila příběh zrovna detektivní, to Ti musím vyprávět, ještě než se Bílá labuť otevře.“ Pomohla jsem jí tedy spočítat zboží, doběhla do kavárny pro dvě kafíčka a už jsem se dopředu smála, co se to tady událo, když jsem nebyla v práci.

Laďka zamíchala kafe, zatvářila se vážně a pak začala pomalým, tlumeným hlasem, ale zřetelně vyprávět:

Včera, kolem desáté hodiny ranní, přišla do naší prodejny paní s manželem až z Opavy. Nečekaně to byl pán, kdo se první ujal slova. Říkal, že manželka má již delší dobu problém s výběrem podprsenky a při hledání na internetu zjistil, že zde v Bílé labuti existuje poradna správných velikostí podprsenek.

Společně využili příležitosti služební cesty a přijeli k nám. Milá hezká paní, tak kolem čtyřicítky, potom ve vyprávění pokračovala. Už více než rok obchází obchody se spodním prádlem a zjistila, že musí mít nějaká „divná prsa“ neboť, když si vezme podprsenku bez kostice, podprsenka sedí, ale když si na sebe vezme podprsenku s kosticí, tak jí obsah košíčků spodem vypadává ven, a že to tak je v každé prodejně, kde dosud byla, a u každé podprsenky, kterou dosud zkoušela.

To víš, Martino, že jsem se na její vyprávění dívala zprvu nedůvěřivě. Pak jsem vzala náš speciální metr na měření velikostí podprsenek, a vyzkoušela, co na to on. Míra pod prsy ukazovala, že by měla mít obvod 80 cm a míra přes prsa mi ukázala hloubku košíčku C. To se paní líbilo, protože prý velikost 80C je její velikost a právě tuto velikost si všude zkouší.

Snažila jsem se jí vysvětlit, že pokud jsem jí naměřila přes prsa 97 cm, tak to by sice na velikost 80C ukazovalo, ale vzhledem k tomu, že má na sobě podprsenku bez kostice, bude mít ve skutečnosti prsa větší. Paní však chtěla zkoušet právě podprsenky 80C a to jak bez kostice a s kosticí, abych viděla jak se ta její zvláštnost, tzv. „divná prsa“, projevuje.

Podprsenky jsem jí připravila a paní vešla do kabinky, aby z ní za chvilku vyšla v podprsence bez kostice a předváděla, jak jí dobře sedí. Potom opět zmizela v kabince, aby z ní za chvíli vystoupila v podprsence s kosticí a hle, Bílá labuti, div se, prsa jí spodem vypadávala ven.

Paní i pán na mě hleděli a jejich pohled výmluvně říkal: Tak, kde je tedy ten problém, Sherlocku Holmesi nebo-li odborná poradno na správné velikosti podprsenek?

Beze slova jsem šla a z regálové stěny vybrala podprsenku 80E (která má o dvě velikosti hlubší košíček) a paní jsem ji podala, aby si jí vyzkoušela. Paní tedy opět zaplula do kabinky a za chvilku vyšla, podprsenka jí krásně seděla a bylo hned jasné, proč se jí prsa, která vlastně mají velikost E, nevešla do košíčků podprsenky velikosti C. Potom si ještě zkoušela více druhů a typů podprsenek velikosti E. Seděly jí skoro všechny a byla přímo nadšená, neboť správná velikost podprsenky krásně dokreslila její siluetu do těch správných ženských tvarů.

Potom jsem paní vysvětlila, že do podprsenky bez kostice se toho vměstná více, než do podprsenky s kosticí, neboť kostice nedovolí, aby prsa zasahovala až do podpaží.

Nakonec Laďka své vyprávění ukončila větou: „Celý problém byl v té správné velikosti podprsenky a tím byl detektivní případ divných prsou vyřešen, milý Watsone.“

A já jsem si neodpustila poznámku, že se také ukázalo, že měření ve špatně padnoucí podprsence či v podprsence bez kostice je zkreslující a správná velikost se z něj nedá určit“.

A bylo 9 hodin a Bílá labuť už otevírala hlavní vchody a my se připravovaly na nové zákaznice a nové příběhy.

Zdroj: www.podprsenky-poradna.cz

ČTĚTE TAKÉ:
Míša Nosková okouzluje v operetě, manžel lítá kolem miminka!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud