Připojištění na dovolenou – nutnost, nebo zbytečnost?

4 komentáře

Kano5
30. března • 15:41

paviocko1: To pojištění ke kartě se vyplatí spíše tehdy když jezdíš často na krátké cesty do zahraničí, například nákupy v Německu nebo Polsku. Na další pobyt je lepší po něčem jiném. Srovnátor měl na to kdysi pěkný článek https://www.srovnator.cz/pojisteni-k-platebni-karte/ to pojištění k platební kartě má prostě klady i zápory. Každopádně na ty hodinové nákupy je bezkonkurenčně nejvýhodnější.

paviocko1
8. července • 18:08

Lehce Tvuj clanek doplnim... Zapomnela jsi zminit moznost prippjisteni k platebni karte, kterou nabizeji banky a stoji par stovek rocne, vyplati se to pri castych cestach a maji i balicky pro rodiny.
Davas priklad na zubari, ale tam je to hodne specificke, protoze na osetreni zubu se pripojisteni nevztahuje. Max. na to vytrzeni....
V pripade pojistne udalosti v zahranici se asistencni sluzba vola pri vaznejsich udalostech, ktere stoji vic penez
Pri nejake drobnosti typu angina nebo pozahani meduzou asistenci volat nemusis, ale vse se plati "kes" a to jestli je clovek pripojistenej nikoho nezajima. Ver, ze v 99% pripadu ani karticka pojistence nikoho nezajima... penize jsou penize.
U vetsiny pojistoven je spoluucast!
Na druhou stranu asistencni sluzba zajisti i nalezeni odborne pece v dane zemi a neni na skodu je informovat o udalosti. Volaji obratem zpet, aby clovek neplatil tolik za telefon. Mne jednou zaplatili i letenku, kdyz jsem kvuli dcerine hospitalizaci zmeslala let domu. Stejne jako nape.faxove zpravy, ktere jsme do CR posilali.
Kazdopadne doporucuji uschovat veskere doklady, ucty i za dopravu, telefon, krabicky od leku atd. a zaslat vse pojistovne. Mam vzdy velmi dobrou zkusenost (hlavne s ČSOB), mockrat jsem je vyuzila a vzdy vse proplatili.
Radka

kuhu
7. července • 7:44

Cestovní pojištění je první věc kterou každý normání člověk asi před cestou na zahraniční dovolenou udělá...a myslím že těch co to nedělaj je asi už menšina..doby Rujány a Balatobu už jsou asi pryč..

Yasmin.Hayatt
6. července • 17:39

Hlupák ten, který se nepojistí proti blbosti, úrazu, ztrátě.

Doporučujeme

Články odjinud