Připravte si domácí pesto!

11. 7. 2014
Ořechové pesto
Skvělá italská delikatesa, která promění obyčejné špagety v božský pokrm, se sice prodává už hotová, ale výborná je připravená i doma.

Ořechové pesto

1 menší sklenička - příprava: 5 minut

  • 1/2 šálku vlašských ořechů
  • 1/2 šálku piniových oříšků + na ozdobu
  • šťáva z 1 citronu
  • špetka šafránu
  • 1/4 šálku pecorina
  • extra panenský olivový olej
  • sůl a pepř

Rajčatové pesto

1 menší sklenička - příprava: 5 minut

  • 3/4 šálku nasekaných masitých rajčat
  • 3/4 šálku sušených rajčat
  • několik lístků čerstvé bazalky
  • 4 lžíce piniových oříšků nebo loupaných mandlí
  • 2 stroužky česneku
  • extra panenský olivový olej
  • sůl a pepř

Petrželové pesto s bazalkou

1 větší sklenička - příprava: 5 minut

  • 1 šálek lístků plocholisté petržele
  • 1/2 šálku lístků bazalky
  • 1/4 šálku oříšků kešú
  • 1/4 šálku strouhaného parmazánu
  • 1 stroužek česneku
  • extra panenský olivový olej
  • sůl a pepř

Jak na to?

Tradiční pesto se připravuje tak, že všechny ingredience rozmělníte v mramorovém hmoždíři, ale pomocí mixéru vám to půjde rychleji. Použijte pouze kvalitní přísady a vlastní fantazii. Pesto totiž není jen to klasické „janovské“ s bazalkou, česnekem, piniovými oříšky a strouhaným sýrem.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Měli byste se zamyslet nad tím, zda to, po čem toužíte, je smysluplné. Jestliže ano, tak vás váš vnitřní motor rychle zavede, kam potřebujete. Berani patří mezi znamení, jež k jakémukoliv…

Nejčtenější články