Připravte si domácí pesto!

11. 7. 2014
Ořechové pesto
Skvělá italská delikatesa, která promění obyčejné špagety v božský pokrm, se sice prodává už hotová, ale výborná je připravená i doma.

Ořechové pesto

1 menší sklenička - příprava: 5 minut

  • 1/2 šálku vlašských ořechů
  • 1/2 šálku piniových oříšků + na ozdobu
  • šťáva z 1 citronu
  • špetka šafránu
  • 1/4 šálku pecorina
  • extra panenský olivový olej
  • sůl a pepř

Rajčatové pesto

1 menší sklenička - příprava: 5 minut

  • 3/4 šálku nasekaných masitých rajčat
  • 3/4 šálku sušených rajčat
  • několik lístků čerstvé bazalky
  • 4 lžíce piniových oříšků nebo loupaných mandlí
  • 2 stroužky česneku
  • extra panenský olivový olej
  • sůl a pepř

Petrželové pesto s bazalkou

1 větší sklenička - příprava: 5 minut

  • 1 šálek lístků plocholisté petržele
  • 1/2 šálku lístků bazalky
  • 1/4 šálku oříšků kešú
  • 1/4 šálku strouhaného parmazánu
  • 1 stroužek česneku
  • extra panenský olivový olej
  • sůl a pepř

Jak na to?

Tradiční pesto se připravuje tak, že všechny ingredience rozmělníte v mramorovém hmoždíři, ale pomocí mixéru vám to půjde rychleji. Použijte pouze kvalitní přísady a vlastní fantazii. Pesto totiž není jen to klasické „janovské“ s bazalkou, česnekem, piniovými oříšky a strouhaným sýrem.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Připravte se na to, že si nadřízení pohrávají s myšlenkou, že vás přesunou na jinou pozici. Zatím není jisté, jestli si polepšíte nebo naopak. Osud máte ve svých rukou. Neseďte s rukama v…

Nejčtenější články