Přirozená, a přesto moderní žena

Přirozená, a přesto moderní žena

„Přirozenost“ si každý z nás vysvětluje odlišnými způsoby, stejně jako význam slova „ženskost“. A co teprve „ženská přirozenost“?

Postavení žen se za posledních desítek let změnilo a mění se stále dál. Ženy už dnes nebudou trávit veškerý svůj volný čas neustálým uklízením, vařením a praním – takové doby jsou nenávratně pryč. I když se říká, že babičky a maminky vaří nejlépe, nemělo by se na zdatnost mužů v tomto směru zapomínat. Mnohdy jsou i v jídlech originálnější a nápaditější než ženy díky zvolené kombinaci surovin. Pro dnešní moderní ženu už vaření není prioritou. Jsou mnohem samostatnější a mají výrazně větší sebevědomí, než v dřívějších dobách, kdy jim byla přidělována pouze role matky, zatímco muž byl živitelem rodiny. Snaha přiblížit se „roli živitele“ ve společnosti „dohnala“ ženy až tam, kde jsou dnes – tzn. v politice, na vysokých manažerských postech apod. Nebylo by tomu tak, kdyby nebyly přirozeně ženské.

Přirozenost ženy by měla vyzařovat jak po fyzické stránce, tak po stránce vnitřní (pocitové). Mnoha mužům se nelíbí přehnaný make-up, účesy nebo velké množství šperků - posedlost ženy svým vzhledem nevěstí nic dobrého. I když by žena měla o svůj vzhled dbát, měla by se držet známé pravdy, že „v jednoduchosti je krása“. Make-up a oděvy by měly ženskou krásu pouze podtrhnout, ne zcela zničit.

Přirozená žena by měla být rovněž sebevědomá, věřit v sama sebe a umět si na sebe najít čas. Zcela přirozená je i zdravá soupeřivost, neboť za své sny a touhy je třeba bojovat – a to jak v pracovní sféře, tak i v osobních vztazích. Přesto, že některé ženy bývají dnes na mužích finančně nezávislé, nemizí tak „místo muže“ v životě ženy. Muž stále byl a je důležitá součást ženského světa, i když se může zdát, že s postupnou emancipací žen tato jejich role upadá. Je pravda, že muž, který zcela rozumí ženě a umí se vcítit do jejích pocitů, se hledá těžce. A pokud žena takového najde, může být náležitě hrdá. Nicméně u ženy je empatie přirozená. Ona ví, nebo alespoň tuší, co se s druhými děje. Ať už si muži tvrdí co chtějí, oni takovou pozornost potřebují – bez ohledu na to, že jsou pokládáni za racionálněji smýšlející jedince.

Díky empatickým schopnostem ženy a racionálnímu pohledu muže se tak z muže a ženy staly dvě strany jedné mince. Vždyť muž a žena jsou právě ti dva, kteří společně plánují nejen život svůj, ale i život, který teprve přijde – dnes hlavně díky antikoncepční pilulce, která se tak stala jedním z největších objevů pro lidstvo vůbec a v očích ženy dalším přirozeným doplňkem života.

A co vy, dámy, pohlížíte na antikoncepční pilulky jako na přirozenou součást vašeho života nebo je to nástroj žen k ovládnutí mužů? Zastáváte názor, že v jednoduchosti je krása, nebo je v dnešní době nutné být za každou cenu „trendy“ a „in“? Diskutujte o tom nebo nám napište! Inspirujete tím nejen nás, ale i ostatní ženy, které chtějí být přirozeně krásné.

ČTĚTE TAKÉ:
Když sex bolí - co s tím?


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud