Přispějte k veselí seniorů

To, že i se sedmdesátníky si můžeme užít pořádnou zábavu, že i stáří může být veselé, a není třeba se ho bát, i to, že bychom staré lidi neměli ignorovat, se nám už nějaký čas snaží sdělit prostřednictvím svých akcí nadační fond Veselý senior.

Stáří je etapou života, která čeká každého z nás. Ne všichni stárnoucí lidé mají ale to štěstí, že kolem sebe mají milující rodinu a přátele, kteří o ně budou pečovat i v nemoci a bolesti. Nebo kolem sebe starostlivou rodinu mají, ovšem jejich nemoc je natolik komplikovaná, že vyžaduje celodenní specializovanou péči ošetřovatelek. Pobyt v domovech důchodců a léčebnách pro dlouhodobě nemocné není pro mnohé seniory vždy příjemný. Často oprávněně: řada těchto zařízení je kvalitou služeb, vybavením i poskytovanou péčí na velmi skromné úrovni. Zařízení mnohdy postrádají jednak finance i dostatek kvalifikovaného personálu.

Nadační fond Veselý senior založený 28. srpna loňského roku je jedním ze subjektů, které v tomto směru seniorům pomáhají, co jim síly a finance stačí. Velkou měrou mu v tom jsou nápomocni sponzoři, jako například firma Walmark, vyrábějící doplňky stravy a léky, která letos s Veselým seniorem spolupracuje jako hlavní partner. Kromě sponzorů se na pomoci seniorům může podílet i každý z nás zapojením do charitativních akcí. Těch Veselý senior pro letošek plánuje hned několik. Nejbližší akcí je „Malování s Veselým seniorem“ ve Valdštejnské zahradě. Zábavné odpoledne pro celou rodinu se bude konat v sobotu 19. května. Známé osobnosti si zahrají na pouliční malíře a na přání namalují portréty návštěvníků. Nebude chybět ani hudební a taneční vystoupení seniorů.

Veselý senior pořádá také akce, kterými chce změnit dosavadní stereotypní pohled na stárnutí a stáří, na život, postavení a význam seniorů ve společnosti. Jsou to akce, které nepřinášejí materiální užitek, ale jsou cenné krásnými okamžiky pro všechny zúčastněné. Příkladem je ojedinělé setkání seniorů s dětskými obyvateli Dětského domova v Praze - Dolních Počernicích v sobotu 5. května. Mnohé studie dokazují, že babičky a dědečkové jsou pro děti nepostradatelnými osobami v jejich životě. Málokdo z nás si uvědomuje, že nejen rodiče, ale právě i prarodiče opuštěným dětem tolik chybějí. Den nazvaný Senioři dětem tak nabídne naší nejmladší a nejstarší generaci tolik vítaný kontakt. Bude se sportovat, soutěžit a dokonce i péct. Návštěvy se zúčastní mj. i patronka Veselého seniora Tereza Kostková s maminkou Carmen Mayerovou a další známé osobnosti. Začátek akce je v 10:00 hodin a koná se až do pozdního odpoledne.

Přijďte se podívat, pomozte seniorům - i vy se jimi jednou stanete.

Zdroj:2media

Doporučujeme

Články odjinud